Aysel Gürel için 5 bin fidan

Aysel Gürel için 5 bin fidan

MAGAZİN Haberleri

Sezen Aksu, 2008'de hayatını kaybeden söz yazarı Aysel Gürel anısına TEMA Vakfı aracılığıyla Balıkesir Kepsut'ta 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı kurdu.

Sanatçının 2014 yılı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında verdiği konserlerden elde edilen gelirlerin bir bölümü bu projeye kanalize edildi. Sezen Aksu bu konserlerde kendi adına ayrılan sınırlı sayıdaki davetiyenin satışından elde edilen geliri Aysel Gürel Hatıra Ormanı için ayırmıştı. Aksu, hatıra ormanında 5 bin adet fidanın toprakla buluşmasını sağladı.


Aksu koruluğunda 14 bin fidan
Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliği ile tesis edilen sahaya fıstıkçamı, servi ve diğer yapraklı türlerde fidan dikimleri yapıldı. Aksu 2013 yılı boyunca verdiği konserlerinden elde edilen gelirlerin bir bölümünü de Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanı'na aktarmış ve 5 bin fidan dikilmesini sağlamıştı. Aysel Gürel adına tesis edilen saha ile birlikte Sezen Aksu katkıları ile dikilen fidan miktarı 14 bine ulaştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...