Trafik Cezası Sorgulama GİB (EGM - HGS ARAÇ CEZASI SORGULAMA ONLİNE)

Trafik Cezası Sorgulama GİB (EGM - HGS ARAÇ CEZASI SORGULAMA ONLİNE)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Trafik cezanızı sorgulamak ve öğrenmek için GİB sitesine girerek ve haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.Trafik cezası, borç sorgulama işlemleri

Trafik cezanızı sorgulamak ve öğrenmek için GİB sitesine girerek ve haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Trafik cezası, borç sorgulama işlemleri ..Online olarak plaka no ile trafik cezası sorgulama yaparak hgs, eds, gibi araç borç sorgulama sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 2015yılında trafik cezası alanlar plakadan araç sorgulama yaptıklarında yeni zamlarla şaşırabilir. İnternet üzerinden araç cezasorgulama, mtv sorgulama, plakadan araç sorgulama yaparak aracınıza kesilen trafik ceza sorgulama miktarını %25 indirimle erkenden ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda yine plakadan araç sorgulama yaparak hgs ceza sorgulama durumunuzu da araç sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Araç kullanıcısının trafikte yapmış olduğu her türlü hatanın bedeli olan trafik cezaları 2015 yılı itibariyle daha katı bir şekilde uygulamaya geçirildi. Özellikle mobese kameralarından dahi tespit edilen hataların, Plakaya kesilen trafik cezası ile yakalanabiliyorsunuz. Kırmızı ışıkta geçme, hatalı sollama, levhalara dikkatsizlik gibi hataların cezalarını E­Devlet sistemi üzerinden öğrenebildiğiniz gibi artık TC kimlik numarası ile öğrenmeniz mümkün olacak.Trafik cezasını öğrenmek için bakabilirsiniz: TRAFİK CEZASI SORGULAMA


Genel ceza borç bilgileri için: ARAÇ SORGULAMA


Genel ceza borç bilgileri için: ARAÇ BORÇ SORGULAMA


TRAFİK CEZASI SORGULAMA


Kesilen trafik cezasından indirim ve taksit imkanlarından faydalanmak için erken ödeme başvurusu yapmanız gerektiğini unutmayın. E­devlet sistemi üzerinden daha önce sorgulayabildiğiniz plaka sorgulama, ehliyet puan sorgulama uygulamalarının yanı sıra bu keztrafik ceza sorgulama işleminide yapabilirsiniz.Trafik ihlalini gerçekleştirdiğiniz yer, saat, trafik ihlaline konu olan durum ve trafik cezası detaylarının yer aldığı ihbar mektubunun trafik cezası ödeme işlem takvimi içerisinde araç sürücüsüne ulaşmaması durumunda faiz uygulaması ve çeşitli daha büyük yaptırımlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bürokrasi veya posta gecikmelerinden kaynaklı yaşanan bu durumların oluşturacağı mağduriyetler nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir hizmete başladı.Dijital ortamda trafik cezası sorgulama işlemi yapabilmenize imkan veren Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında bulunan online işlemler menüsündeki 'Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama' ekranından isim, soyisim, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgilerini girerek doğrulama yaparak trafik cezası bulunup bulunmadığı öğrenilebiliyor. Trafik cezası bulunuyor ise Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasındaki bur sorgulama ekranında yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemiyle trafik cezasının tüm ayrıntılı bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Vatandaşın trafik cezası ödemelerinde de dijital ortam avantajlarını gelişen internet teknolojisi ile sunan Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilme imkanı sunuyor. İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan ' Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme' ekranından trafik cezası ödeme işlemlerinizi kredi kartı ile yapabiliyorsunuz. İnternet Vergi Dairesi bu sorgulama ekranında trafik cezasını ödemek isteyen araç sahiplerinin öncelik trafik cezası sorgulama işlemini yapmaları gerekiyor.


nbsp;GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde trafik cezası sorgulama işlemi plaka(varsa özel plaka), T.C.kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini girerek yapılabiliyor. Trafik cezası sorgulama işlemi sonucunda trafik cezası olup olmadığı ve varsa ne kadar olduğu tüm ayrıntılarıyla bu ekranda öğrenilebiliyor. GİB' in anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.Sayfa içerisinde hangi bankalar ve kredi kartları ile anlaşma olduğunu öğrenebileceğiniz İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde anlaşmalı bankaların kredi kartları ile saat 02:00 ila 22:00 saatleri arasında trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama işlemini düzenli aralıklar ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlı İnternet Vergi Dairesi internet sayfaları üzerinden dijital ortam avantajlarından yararlanarak yapmalısınız. Böylelikle de trafik cezası ödeme işlemlerinizi zamanında, faiz uygulamasız gerçekleştirebilirsiniz.


HGS Ceza Sorgulama


HGS ceza sorgulama yapmak için PTT'nin internet sitesi üzerinden HGS için oluşturduğu özel sayfaya giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama bölümünü kullanarak HGS cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. Açılacak olan yeni sayfada ise plaka numaranızı yazmanız yeterli olacaktır. Bu sorgulamanın ardından plaka üzerinden herhangi bir ceza olup olmadığı yayınlanacaktır. Ceza ile ilgili detaylı bilgi alabilmeniz de mümkündür. Bunun yanında cezanızın olmadığı durumda, sistem tarafından bu durum da belirtilmektedir.


HGS Bakiye Sorgulama


HGS bakiye sorgulamak için kişilerin PTT'nin online sistemini kullanmanız gerekmektedir. PTT'nin internet sitesi üzerinden oluşturduğu HGS işlem paneli üzerinden HGS aboneliğiniz ile ilgili tüm işlemleri yapabilirsiniz. Bu imkandan yararlanmak isteyen kişilerin online sisteme bir kere üye olması gerekmektedir. Bunun ardından bu üyelik ile birlikte her girişte bu üyelik bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapılabilmektedir.


HGS Bakiye Yükleme


HGS bakiye yüklemek için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bankalar aracılığı ile bakiye yükleyebileceğiniz gibi PTT üzerinden de HGS aboneliğinize bakiye yükleyebilirsiniz. Bu konuda pek çok bankada otomatik yükleme talimatı verebilmeniz de mümkündür.HGS konusunda aklınıza takılan ve HGS ceza ile ilgili tüm işlemlerinizi haberimiz yardımı ile yapabilirsiniz. Özellikle PTT'nin oluşturduğu HGS online işlemler sistemi, size bu konuda yardımcı olacak ve tüm işlemleriniz için size yardımcı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...