Fenerbahçe'nin forvetleri savunmacılarla yarışıyor

Fenerbahçe'nin forvetleri savunmacılarla yarışıyor

SPOR Haberleri

Fenerbahçe eğer bu sezon şampiyon olamazsa belki de bunun bir numaralı sorumlusu, dünyaları kaçıran forvetler olacak.

Sarı-Lacivertliler'in ileri uç elemanları son dönemde formlarının dibine vurmuş durumda. 8 golle ligde takımının en skorer ismi olan nbsp;Moussa Sow nbsp;bile eski günlerinden çok uzakta.Demba Ba nbsp;ve nbsp;Fernandao'nun 15 golle zirvede olduğu, Burak Yılmaz'ın 13 golle onları takip ettiği krallık yarışına şimdiden havlu atmış durumda. Ancak Sarı-Lacivertliler'i sezon başından beri çıldırtan başka bir isim var: Emmanuel Emenike. Belki de tarihte ilk defa Fenerbahçe'nin birinci santrforu konumundaki bir oyuncu 24 hafta sonunda sadece 4 gol atabildi.Emenike gol sayısı konusunda rakip forvetleri uzaktan izliyor, ancak savunmacılarla yarışabiliyor!


Kartal koruyor ama...


Galatasaray'ın stoperi Chedjou, Mersin'in savunmacısı Mitrovic ve Başakşehirli Epureanu da rakip fileleri Nijeryalı forvet gibi 4 kez sarsmış durumda! İşte bu tablo Fenerbahçeli taraftarları kahrediyor. Sarı-Lacivertliler'in bir diğer golcüsü Pierre Webo'nun gol sayısı da aynı. Ancak onun bahanesi, Emenike'nin aksine genelde sonradan oyuna girmesi ve çok daha az süre alması. İsmail Kartal öğrencilerini, "Çok mücadele ediyorlar, rakibi yoruyorlar" sözleriyle korusa da tablo ortada...


"Ah biri gelmiş olsa"


İsmail Kartal, ara transfer döneminde yönetimden forvet transferi istemişti. Gündeme Manchester City'li Edin Dzeko, Liverpool'lu Mario Balotelli, Frankfurt'lu Alexander Meier gelmişti. Ancak hem yabancı kontenjanının dolu olması hem de kulüpteki ekonomik sorunlar nedeniyle takviye yapılamamıştı.


Savunmacılar


Chedjou (Galatasaray) 21 Maç 4 gol
Mitroviç (Mersin İY) 17 Maç 4 gol
Epureanu (Başakşehir) 22 Maç 4 gol


Fenerbahçe'nin forvetleri


Emenike 21 maç 4 gol
Webo 17 Maç 4 gol
Sow 23 Maç 8 gol

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...