İki milyon dolar değerindeki altın külçeyle yakalandılar

İki milyon dolar değerindeki altın külçeyle yakalandılar

DÜNYA Haberleri

Arjantin'de sınırı geçen Paraguaylı iki kişi, iki milyon dolar değerinde ve 19. yüzyıldan kalma altın külçeyle yakalandı.

BBC'nin haberinde, üzerinde "Paraguay Merkez Bankası 1824" damgası bulunan altın külçenin, Paraguaylıların içinde bulunduğu kamyonun rutin kontrol için durdurulması üzerine ele geçirildiği ve 25 kilogram ağırlığında olduğu bildirildi.
Paraguay'dan Arjantin'in sınır kenti Posadas'a geçtikleri sırada gözaltına alınanlardan birinin, külçeyi yerlilerden yaklaşık 50 bin dolara satın aldıklarını söylediği belirtildi.
Altın külçenin, Paraguay'ın Arjantin, Brezilya ve Uruguay'dan oluşan Üçlü İttifak ile 1864-1870 yıllarında girdiği savaş sırasında varlıklı bir aile tarafından saklanmak amacıyla gömüldüğü sanılıyor.
Latin Amerika tarihinin en kanlı savaşında Paraguay, Üçlü İttifak karşısında yenilgiye uğramış, topraklarını kaybetmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...