Ukrayna'da bugüne kadar 14 bin 600 ayrılıkçı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da bugüne kadar 14 bin 600 ayrılıkçı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusunda yaklaşık bir yıl önce ayrılıkçı hareketin başlamasından bu yana çıkan çatışmalarda 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüğünü bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin komutan yardımcısı Valentin Fediçev, yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların başlatılmasından bu yana yaklaşık 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüğünü ve çok sayıda askeri araç ile silahın imha edildiğini belirtti.
Fediçev, ayrılıkçılara ait 260 tank ve 340 askeri araç, 170 çok namlulu roketatar sistemi, 190 havan topu, 16 uçak ve helikopter, 10 insansız hava aracı ile 360 aracın yok edildiğini kaydetti. Fediçev, askeri araçların büyük kısmının Rusya'dan getirildiğini ifade etti.
Doğudaki ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen "Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri"nin bu yıl başından beri 6 bin 400'den fazla kayıp verdiğini, yoğun çatışmaların yaşandığı sadece Debaltseve'de bin 995 ayrılıkçının öldürüldüğünü bildiren Fediçev, bunlar arasında Rusya ordusundan komando ve özel tim mensuplarının da bulunduğunu ileri sürdü.
Fediçev, "Rusya'ya giden tabutların Rus politikacıların ve onlar tarafından kandırılan Rus halkının aklının başına gelmesine" sebep olmasını umut ettiklerini ifade etti.
Ukraynalı yetkililer, daha önce ülkenin doğusunda 9 bini Rus askeri olmak üzere 43 binden fazla ayrılıkçının savaştığını, ayrılıkçılara ait 780 tank, binden fazla zırhlı araç, 500'den fazla top, 420 çok namlulu roketatar sistemi ve 140'a yakın hava savunma sistemi bulunduğunu belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...