ÖSYM o kişileri buldu!

/ Kaynak: AA
ÖSYM o kişileri buldu!

GÜNDEM Haberleri  / AA

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularını sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yasal işlem başlattı.

ÖSYM, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"ÖSYM'nin izni alınmaksızın ve soru kitapçığı üzerindeki ibareyle açık bir biçimde yasaklanmasına rağmen, 2015-YGS Matematik soruları, aday olarak giren bir yayınevi sahibi tarafından sınavdan sonra el yazısı ile sosyal medyada paylaşılmaktadır. Söz konusu yayınevi ve benzer paylaşımlar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Sınavdan sonra vaki olan bu türden paylaşımlar sınav güvenliğine asla zarar verecek nitelikte değildir. Adaylara ve kamu oyuna duyurulur."

"Şaka yollu" paylaşım itirafı

ÖSYM, Twitter üzerinden gece de açıklama yaptı. Sosyal medyada 2015 YGS'ye ilişkin bir adayın sınav esnasında kopya çektiğini iddia ettiği belirtilen açıklamada, "Paylaşımda bulunan profilin kimlik bilgilerine ulaşılmış ve YGS sınavına girmediği tespit edilmiştir. Adaylarımızın bu türden asılsız iddialara inanmamaları rica olunur" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bir adayın, 2015 YGS'ye telefonla girdiğini ve sınavda soruların görüntüsünü aldığını" na yönelik iddialara da değinilerek, "İddia sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup, kişi 'şaka yollu paylaşımda bulunduğunu' itiraf etmiştir. Adaylarımızın bu türden YGS 2015'e ilişkin bugün çıkmış ve çıkacak olan asılsız iddia ve ihbarlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...