Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahar alerjisine dikkat edin!

/ Kaynak: DHA
Bahar alerjisine dikkat edin!

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, bahar alerjisine karşı uyarılarda bulundu.

Baharın yaklaştığı şu günlerde ağaçların çiçek açıp yapraklanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, bitkilerden yayılan toz ve polenlerin alerjiye yol açabileceğini söyledi. Prof. Dr. Özer, "Bu süreçte yayılan bitki tozları ve polenleri nedeniyle hassas kişilerde alerji oluşabilir. Alerjisi olanların rahatsızlıkları artabilir. Burun tıkanıklığı, akıntı, gözlerde kaşınma, kızarıklık, boğazda kızarıklık, hapşırma, uyku bozukluğu, halsizlik gibi şikayetler olabilir" dedi.

'TEDAVİ İÇİN TEST YAPTIRIN'
Alerjiye karşı yapılacak tıbbi testlerin uygun tedavi yöntemi belirlenmesi için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özer, şunları önerdi:
"Basit bir cilt testi yapılarak kişinin neye karşı alerjisi olduğu saptanabilir. Tedavi olarak ortamdan uzaklaşmak da bir yöntem ama bu her zaman geçerli olmaz. Çünkü yaşadığınız kenti, çalıştığınız işyerini, okulunuzu, ailenizi hemen bırakıp gidemezsiniz. Tedavi olarak mesela burun tuzlu suyla temizlenebilir. Burun spreyleri kullanabilir. Alerji aşısı da yapılabilir. Fakat aşı uzun süreli bir yöntemdir. Alerjik rahatsızlıkları olanlar, evlerinde ve arabalarında pencereleri kapatabilir. Saçını ve cildini yıkayabilir. Toz maskesi takabilir. Aldıkları önlem ve tedaviye rağmen şikayetleri sürenlerin mutlaka uzman hekime görünmesi gerekir."

SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...