Esad güçleri İdlip'i vurdu: 10 kişi hayatını kaybetti!

/ Kaynak: AA
Esad güçleri İdlip'i vurdu: 10 kişi hayatını kaybetti!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejim güçlerinin İdlip'te düzenlediği hava saldırısında, 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları, İdlib'e bağlı Harem ilçesinin Kefr Teharim kasabasına vakum bombalarıyla saldırı düzenledi. Bir çok binanın yıkıldığı saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 kişi öldü.
Kefr Teharim Koordinasyon Komitesi basın sorumlularından Muhammed Velid Habs, sivil savunma ekiplerinin saldırı sonrasında enkazda çalışmalara başladığını, buradan çıkabilecek cesetler nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada ise orduya ait helikopterin İdlib kentine bağlı muhaliflerin kontrolündeki Sermin beldesine "klor gazı bombasıyla" saldırdığı belirtilmişti.
Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu aynı aileden 6 kişinin klor gazından etkilenerek hayatını yitirdiği aktarılan açıklamada, "Rejimin Sermin beldesine düzenlediği klor gazlı saldırıda sivil savunma ekipleri dahil olmak üzere 100'e yakın kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Gazdan etkilenenler beldedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındı" denilmişti.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...