Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez Bankası, politika faizini açıkladı

/ Kaynak: DHA
Merkez Bankası, politika faizini açıkladı

Ekonomi Haberleri  / DHA

Politika faizi ve faiz koridorunda değişiklik yapılmadı

Faiz kararı piyasa beklentilerine paralel gelince, gün boyu 2.61 - 2.62 lira arasında hareket eden dolar kuru üzerinde etkisi olmadı.
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, faiz koridorunun alt bantı olan gecelik borç alma faizi yüzde 7.25, üst bandı olan borç verme faizi yüzde 10.75, Piyasa Yapıcı (PY) bankalara tanınan borçlanma faiz oranı da yüzde 10.25'te değiştirilmedi.


Merkez Bankası açıklamasında, küresel piyasalardaki belirsizlikler ve gıda fiyatlarındaki artışların para politikasındaki temkinli yaklaşımın sürdürülmesini gerektirdiği vurgulandı ve "Bu doğrultuda Kurul, faiz oranlarının sabit tutulmasına karar vermiştir" denildi ve eklendi:


"Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir."


Piyasa analistleri ve ekonomistler de Merkez Bankası'nın faizde bir değişiklik yapmayacağını öngörüyordu. Hemen karar öncesinde 2.6180 lira düzeyinde olan dolar, karar sonrasında 2.6140 liraya kadar esnedikten sonra, 2.61 - 2.62 lira aralığındaki hareketlerine devam etti.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...