Kırgız bakandan Türkiye'ye teşekkür

/ Kaynak: AA
Kırgız bakandan Türkiye'ye teşekkür

DÜNYA Haberleri  / AA

İki ülke ilişkilerin önemine değinen Bakan Batıraliyev, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi için yeni bir platform olduğunu vurguladı.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, Kırgızistan sağlık sektöründeki önemli sorunların çözülebilmesi için sağladığı katkıdan dolayı Türk hükümetine teşekkür etti.
Sağlık Bakanlığı'ndan AA muhabirine yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Batıraliyev'in, Türk mevkidaşı Mehmet Müezzinoğlu'na bir mektup göndererek, ülkenin sağlık sektöründeki sorunların giderilmesine sağladığı katkıdan ötürü Türkiye'ye şükranlarını ilettiği belirtildi.
Açıklamaya göre, Batıraliyev, Kırgızistan ile Türkiye arasında 3 Haziran 2014'te imzalanan sağlık ve tıp bilimleri alanındaki işbirliği anlaşmasının kısa sürede yürürlüğe girmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
İki ülke ilişkilerin önemine değinen Bakan Batıraliyev, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin verimli gelişimi için yeni bir platform olduğunu vurguladı.
İki ülke arasında imzalanan sağlık alanındaki işbirliği anlaşması, Kırgızistan'da tedavisi yapılamayan hastalardan her sene 100 kişinin ücretsiz tedavi için Türkiye'ye gönderilmesini öngörüyor. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyon, hastalardan gelen başvuruları değerlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...