Pakistan'da kilise saldırısında ölü sayısı 21'e yükseldi

/ Kaynak: AA
Pakistan'da kilise saldırısında ölü sayısı 21'e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ölü sayısının 21'e çıktığı, bunlardan 7'sinin Müslüman olduğu açıklandı.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, pazar günü Pencap eyaletinin Lahor kentinde iki kiliseye düzenlenen bombalı saldırılarda 7'si Müslüman 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 kişinin yaralandığını belirtti.
Mecliste konuşan Bakan Han, saldırıları şiddetle kınayarak "Kiliseye düzenlenen saldırı apaçık terörizmdir. Ancak saldırının ardından öfkeli kalabalığın iki vatandaşı linç etmesi, ardından yakması ve kamu malına zarar vermesi de terör eylemidir" dedi.
Ülkesinin 14 yıldır terörizmle mücadele ettiğini kaydeden Han, şöyle devam etti:
"Daha önce de camiler, kiliseler bombalandı. Ama kimse kimseyi linç etmedi. Biz Hristiyan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ama saldırıya tepki gösteren kalabalık kamu malına zarar verdi, iki vatandaşımızı linç etti ve ardından yaktı. Suçluları tespit ederek adalet karşısına getireceğiz. Saldırıda sadece Hristiyanlar değil, 7'si Müslüman 21 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı."
Lahor kentindeki Krist ve Katolik kiliselerine pazar ayini sırasında düzenlenen bombalı saldırıların ardından, saldırı protesto edilmişti. Şehrin Firozpur caddesinde toplanan kalabalık, yolu trafiğe kapatarak kamu malına zarar vermişti. Kalabalığı dağıtmak için biber gazıyla müdahale eden polisle göstericiler arasında çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...