Esad rejiminin katliamı tescillendi

/ Kaynak: AA
Esad rejiminin katliamı tescillendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Af Örgütü, Esad rejiminin Rakka şehrinde geçen yıl sivilleri hedef aldığını ve konunun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması gerektiğini belirtti.

Örgüt tarafından yayınlanan raporda, Suriye hükümet güçlerinin uluslararası insan haklarını ihlal ederek, çok sayıda sivili Kasım 2014'te yaptığı hava saldırılarında öldürdüğüne dair kanıtlara ulaştığını kaydetti. Örgüt, bazı saldırıların savaş suçu kapsamına girebileceğine dikkati çekti.
RAKKA SALDIRILARI DA İNCELENDİ
"Rakka saldırı altında: Sivillere karşı hava saldırıları" başlıklı raporda, 11 Kasım-29 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 14'ü çocuk toplam 115 sivilin ölümüne neden olan hava saldırılarının incelendiği kaydedildi. Askeri amaçlarla kullanılmayan, bir cami ile kalabalık pazar yerinin de saldırılan yerler arasında bulunduğu belirtildi.
"SURİYE REJİMİ ACIMASIZCA SALDIRDI"
Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Philip Luther rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye hükümeti, düzenlediği acımasız hava saldırılarıyla savaş kurallarını yok saydığını göstermiştir. Bu saldırılardan bazıları savaş suçu kapsamına girmektedir" dedi.
Luther ayrıca, sivillerin yaşadığı bölgelere defalarca saldırıldığını ve bu saldırıların askeri hedeflerle sivilleri ayırmadan yapıldığını kaydetti.
Suriye rejiminin saldırıların DAEŞ'i hedef aldığını savunduğunu belirten Af Örgütü, "Ancak toplanan kanıtlar saldırıların, bölgede askeri hedefler tespit edilmeden yapıldığını ortaya koydu" denildi.
ESAD SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR: 10 ÖLÜ
Suriye'de rejim güçlerinin İdlip'te düzenlediği hava saldırısında, 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları, İdlib'e bağlı Harem ilçesinin Kefr Teharim kasabasına vakum bombalarıyla saldırı düzenledi. Bir çok binanın yıkıldığı saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 kişi öldü.
Kefr Teharim Koordinasyon Komitesi basın sorumlularından Muhammed Velid Habs, sivil savunma ekiplerinin saldırı sonrasında enkazda çalışmalara başladığını, buradan çıkabilecek cesetler nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...