Emekli polise el bombası attılar!

/ Kaynak: DHA
Emekli polise el bombası attılar!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Cinayet zanlısı emekli polisin, satılığa çıkarılmış olan kahvehanesine pimi çekilmiş el bombası atıldı.

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, geçen yıl Eylül ayında önceden aralarında husumet bulunan 2 kişiyi pompalı tüfekle öldüren ve 1 kişiyi de yaralayan emekli polis memuru 64 yaşındaki Mehmet Tüz, satılığa çıkarılan kahvesine, pimi çekilmiş el bombası atıldı. Kahvenin kapı camının karılmasına rağmen, demir parmaklıklara çarpıp sekerek yola düşen el bombası, şans eseri patlamadı. Uzman ekiplerin fünyeyle patlattığı tahrip gücü yüksek el bombası, çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camının kırılmasına neden oldu. Olayı kimin yaptığının araştırıldığı, çevredeki Mobese ve işleri güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi.
Emekli polis memuru Mehmet Tüz'ün işlettiği kahvenin önünde 29 Ekim 2013 tarihinde, silahlı kavga oldu. Alacak konusunda çıktığı ileri sürülen kavgada, kahve sahibinin oğlu O.T. kalbinin altına ve sol koluna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. O.T.'nin sol kolu sakat kaldı. Olayın ardından kavgaya karıştıkları ileri sürülen 32 yaşındaki Uğur Karademir ve 30 yaşındaki Okay Olgun'u da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınıp, haklarında dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanıklardan Olgun ile Uğur Karademir farklı zamanlarda tahliye edildi.
İKİ KİŞİYİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ
Geçen yıl 8 Eylül'de kahvenin önünde müşterileriyle sohbet eden M.T., yoldan geçen Ümit Düzgün'ün kullandığı 09 RU 858 plakalı otomobilde oğlunun yaralandığı olaya karıştığı ileri sürülen Uğur Karademir'in olduğunu fark etti. Ardından otomobildeki dört kişi araçtan indi. Mehmet Tüz evine kaçarken, bu sırada kahvehanede temizlik yapan oğlu O.T. ise olayı fark edip, işyerinin kapısını kapattı. Otomobildeki 4 şüpheliden Uğur Karademir, kapısını tekmeleyerek içeri girdiği kahvedeki O.T.'yi karnından bıçakla yaraladı. Bu sırada kahvehanenin üst katındaki evinden pompalı tüfeğini alan Mehmet Tüz aşağı inip, şüphelilerden O.O.'yu bacağından, kahvehanenin içindeki Uğur Karademir'i başından, 19 yaşındaki Şefik Kaçmaz'ı ise, karın ve sırtından yaraladı. Ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Karademir ve Kaçmaz öldü. Olayın ardından Mehmet Tüz ve oğlu O.T. ile Ü.D. gözaltındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan sadece Tüz, tutuklandı.
PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASI
Tutuklu polis memuru Mehmet Tüz'ün işyerine bu olaydan sonra birkaç kez taşlı saldırı yapılması üzerine, ailesi, Pınarbaşı Mahallesi 15 Sokak'ta, zeminde işyeri bulunan iki katlı binayı satma kararı aldı. Bu sabah bir süreden bu yana açmadıkları kahveden cam kırılma sesi duyuldu. Sesi duyup inenler, kahvenin camının karıldığını ve yolda bir el bombasının durduğunu fark edince durumu, polise bildirdi. Çevre güvenliğini alan polis, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel kıyafetini giyerek, üstü çamurlu olan el bombasını kontrol etti. Piminin çekilmesine rağmen patlamadığı tespit edilen el bombasının fünye ile patlatılmasına karar verildi. Bomba imha uzmanın fünye yerleştirip yanından uzaklaştığı el bombası, ardından kontrollü olarak patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan el bombası, çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camının kırılmasına neden oldu. Yapılan incelemenin ardından, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. El bombasını kimin attığını belirlenmesi için çevredeki Mobese ve işleyi güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...