Meteoroloji'nden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'nden kar yağışı uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da sıcaklık 10 derece birden düşecek ve 3 gün kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise kar yağışı görülmeyecek

Habertürk'ün Meteoroloji Mühendisi Öztel'in hava durumu değerlendirmeleri şöyle: Mart ayı geçtiğimiz yıllara göre daha soğuk geçiyor. Türkiye bir soğuk ve yağışlı havanın daha etkisine girecek, Perşembe gününden itibaren İç nbsp;ve Kuzey bölgeler ile Doğu kesimde kar yağışları görülecek. Aslında bu tarihte güneşlenme süresi artar, gündüzler ısınmaya başlar ve doğa da yavaş yavaş bahara hazırlanır. 2014 yılında yaşadığımız don hadiseleri özellikle fındık rekoltesini çok olumsuz etkilemişti. Karadeniz'de geçen yıl don, -4 ile -10 derece arasında gerçekleşmiş ve bir haftaya yakın süren bu sert koşullarda ağaçlara ciddi hasar vermişti. Şimdi beklediğimiz soğuk havada Tokat Çorum Amasya'yı en düşük 1 derece, Bayburt Gümüşhane'yi ise en düşük -3 derece olarak tahmin ediyoruz. Karadeniz kıyı kentlerinde ise sıcaklıkların sıfırın altına düşmeyeceğini görüyoruz ancak yüksek kesimlerde yine kar yağacak ve kısmi hasar verebilir.
nbsp;
ANKARA'DA 3 GÜN KAR VAR
Bu soğuk dalganın en çok etkileyeceği bölge nbsp;İç Anadolu'da sıcaklık 8-12 derece birden düşecek. Yani nbsp;gündüz 10-12 derece olan Ankara, hafta sonu gündüz ancak 1-2 derece olabilecek. Kayseri 13 dereceden 1 dereceye düşecek, bu ani soğuma sebebiyle Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'da buzlanma ve don riski yaşanacak. Ankara'da kar yağışı 3 gün sürebilir. Başkentte ve çevre illerde hafta sonu ani soğuma nedeniyle özellikle şehirlerarası yollarda buzlanma da olacaktır.
nbsp;
İSTANBUL'DA KAR YOK AMA…
Marmara Bölgesinde kar yağışı beklemiyoruz, İstanbul bu soğuk dalgada en düşük 2, en yüksek 7 derece olacak ve yağış kuvvetli olmayacak ama soğuk esen kuzey yönlü rüzgarlar üşütecek. Kıyı Ege ile Akdeniz bölgeleri soğuk havadan özellikle gece ayazı şeklinde etkilenecek, İzmir gece 2 dereceye kadar soğuyacak. Soğuk ve yağışlı havanın 24 Mart Salı gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
nbsp;
AĞRI KAR ALTINDA
AĞRI'da dün gece başlayan kar yağışı gündüz de devam ederken yaşamı olumsuz etkiledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Erzurum, Ağrı ve Kars'ta dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Ağrı kent merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 40 santimi buldu. Evden çıktığında gördüğü manzara karşısına şaşırdığını söyleyen esnaf Yakup Caylan, "17 Mart sabahı ve hala Ağrı'ya kar yağıyor. Atalarımızın dediği gibi 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözü gerçekten doğru" dedi. nbsp;Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın ara verdikten sonra Pazar gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Bölgede Erzincan ve Iğdır'da yağmur diğer illerde ise kar yağışının etkili olacağını belirten yetkililer, hava sıcaklıklarının ise artacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...