Lucescu, 'Bu kadar olmaz!'

Lucescu, 'Bu kadar olmaz!'

SPOR Haberleri

Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu, açıklamalarda bulundu.

Ukrayda devi Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu, ligde farklı kazandıkları Olimpik maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.Şampiyonlar Ligi'nden 7-0'lık Bayern Münih mağlubiyeti ardından elenen Shakhtar, lige dönüşü fırtına gibi yaptı ve Olimpik'i 6-0'la geçerek hayata döndü. Bu zaferin ardından kulübün resmi internet sitesine konuşan Lucescu, takımın performansından övgüyle bahsetti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen 3 haftalık arayı eleştiren 'kurt hoca', Alex Teixeira'nın Brezilya Milli Takımı'na çağırılmamasını da değerlendirdi.

İşte Lucescu'nun açıklamaları:
"Bayern karşısında aldığımız kötü sonuç sonrasında çabuk toplarlandık ve bu maçta iyi bir sonuç aldık. Takım oldukça istekliydi ve söylediklerimi harfiyen yerine getirdi. Bu oyunu görmekten dolayı mutluyum. Birçok pozisyon buldular ve bunları değerlendirdiler. Daha fazlasını da atabilirdik. Farklı galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum.

-Lige 3 hafta ara verildi.17. hafta sonunda takımın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?
"Başından beri çok ilginç bir lig yaşıyoruz zaten. Belçi bu şekilde yapılmamalıydı. Şimdi bile birçok şey belli değil. 3 hafta futbol oynanmayacak. Kimse Donbas'taki kulüpleri düşünmüyor. Bu kulüplerin başkanları takımlarını Ukrayna Ligi'nde tutabilmek için büyük paralar harcıyorlar. Şimdi 3 hafta futbol oynamayacağız ama biz futbolculara paralarını ödemeye devam edeceğiz. Bu maddi olarak kötü bir durum. Lige bu şekilde ara verilmesini ben hiç de hoş karşılamıyorum. Tekrarlıyorum. 3 hafta futbol oynamadan şehirlerde öylece durmak imkansız. Yalnızca kendi takımım için değil her takım için bu böyle. Şu anda düşündüğüm tek şey yeniden futbola dönmemiz. Ukrayna'nın yeniden o güxzel kesintisiz ligine kavuşması..."

-Oimpik maçında savunmaoyuncuları Bayern'e karşı yaptıkları hataları tekrarladılar ancak rakip forvetlerin beceriksizliğinden dolayı gol olmadı. Bu konuya ne diyorsunuz?
"Bayern maçını daha fazla konuşmak istemiyorum. O maçın ilk dakikasında penaltıyla geriye düştük ve eksik kaldık. Artık lige döndük ve dikkatimizi buraya vereceğiz. Bayern'e karşı ilk maçta çok iyi oynamıştık. Ayakta kalarak maç sonuna kadar rakibi durdurmuş ve kontra atakta tehlikeler oluşturmuştuk. Bu kez rakip işi daha sıkı tuttu. Henüz ilk dakikadan geriye düşüp bir de eksik kalınca farkın gelmesi kaçınılmaz. Sonrasında takımla sıkı bir görüşme yaptık. Ve bu maça çıktık. Sonuç iyi oldu ve bu şekilde devam ediyoruz."


Douglas Costa Brezilya Milli Takımı'na çağırıldı. Size göre Teixeira'nın çağırılmama nedeni nedir?
"Bu benim değil Brezilya Milli Takımı hocasının problemi. Dunga'nın farklı bir görüşü ve düzeni var. Kendisiyle konuştum ve Teixeira'nın bu görevi hak ettiğini söyledim. Ancak Dunga bu yönde karar vermedi. Ancak Alex bu oyununu sürdürürse milli takım kaçınılmaz olacak."


Kaynak: nbsp;Sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...