Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Nevruz gerginliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Nevruz gerginliği

GÜNDEM Haberleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Nevruz için stant açmak isteyen gruba polisler izin vermeyince öğrenciler polise şişe fırlattı.

Eskişehir'de Büyükdere Mahallesi'ndeki ESOGÜ Meşelik kampüsü girişinde meydana gelen olayda, öğle saatlerinde ülkücü grup kampüs içerisindeki öğrenci kafeteryası önünde 18 Mart Şehitler Günü etkinliği için stant açtı.

POLİSLER İZİN VERMEDİ, KÜRTÇE SLOGANLAR ATILDI
Gelen başka bir grup da aynı yerde Nevruz için stant açmak isteyince, polisler bu grubun kampüse girmesine izin vermedi. Çevik kuvvet polisleri ve 2 Toma aracı kampüsün ana giriş kapısını kapattı, sadece ambulansların girişine izin verildi. Kampüse alınmayan 40'a yakın öğrenci Kürtçe sloganlar attı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Nevruz gerginliği

POLİSE SODA ŞİŞELERİ FIRLATTILAR

Bir süre kampüs önünde oturan ve cep telefonlarıyla selfie yapıp arkada duran polislerin de fotoğrafını çeken gruptakiler daha sonra kampüsün yanındaki Gençlik Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapattı. Gruptakiler ardından yanlarında bulunan soda şişelerini kampüsün girişinde duran çevik kuvvet polislerine doğru fırlattı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Nevruz gerginliği

TOMA'LI MÜDAHALE
Çevik kuvvet polisleri de kendilerine şişe atan grubu TOMA aracıyla su sıkıp kovaladı. Gruptakiler kaçıp ara sokaklarda dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...