İsrail'deki seçimlerde Netanyahu ve Livni başa baş gidiyor

/ Kaynak: AA
İsrail'deki seçimlerde Netanyahu ve Livni başa baş gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'deki erken genel seçimlerde, Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi ile Herzog-Livni liderliğindeki "Siyonist Birlik" başa baş gidiyor.

İsrail'de yapılan erken genel seçimlerde, ülke medyasının sandık çıkış anketlerine göre, Binyamin Netanyahu'nun Likud partisinin 27 koltuk elde etmesi beklenirken, Isaac Herzog-Tzipi Livni liderliğindeki "Siyonist Birlik" de 27 koltuk sahibi olarak gözüküyor.

İsrail Kanal 10 Televizyonu, oy verme işleminin saat 22.00'de tamamlanmasıyla, seçim çıkış anketlerini yayımladı.

Söz konusu anketlere göre, seçimde başa baş gittiği görülen Netanyahu'nun Likud partisi ve Herzog-Livni liderliğindeki "Siyonist Birlik"in 27'şer koltuk kazanması öngörülüyor.

İsrail'de tek başına iktidara gelebilmek için Knesset'teki (Meclis) 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor. Ancak, sandık çıkış anketlerinin yansıttığı verilere göre, hiçbir parti tek başına iktidara gelecek oy oranını elde edemediği için, ülkeyi bir koalisyon hükümeti bekliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...