Prens Harry ordudan ayrılıyor!

Prens Harry ordudan ayrılıyor!

DÜNYA Haberleri

Galler Prensi Harry'nin ordudaki 10 yıllık hizmetine son vereceği ve Afrika'da bir çevre koruma programında çalışacağı açıklandı.

Prensin Orta ve Güney Afrika'da gönüllü olarak çalıştıktan sonra, İngiltere ordusunun hasta ve yaralı personeline hizmet veren "İmkan ve Kabiliyetlerin İyileştirilmesi ve Geri Kazanılması" programında gönüllü olacağı belirtildi. Prens Harry'nin kurucusu olduğu gaziler olimpiyatı Invictus Games ile de ilgilenmeye devam edeceği öğrenildi. Orduda teğmen olarak görev yapan prens Afganistan'da iki defa savaşmış, Apaçi helikopterlerde yardımcı pilot ve nişancı olarak yer almıştı. Ordudan ayrılışıyla ilgili yazılı açıklama yapan Harry, askeri tecrübesini her zaman hatırlayacağını ve bunun için minnettar olduğunu söyledi.
Prens ordudaki görevinden ayrılmadan önce 24 ve 25 Nisan tarihlerinde babası Prens Charles ile birlikte Çanakkale Savaşı'nı anma törenlerine katılacak.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...