Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse tehdit ve baskı altında değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse tehdit ve baskı altında değil

GÜNDEM Haberleri

"Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, yaşam biçimi, fikri, zikri yüzünden tehdit ve baskı altında değil. Hâlâ eksikler var ama bunlar da bitecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları var" dedi. Haydar Aliyev Anadolu Meslek Lisesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, çözüm sürecini; birlik, beraberlik ve barış için istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Burada bir kez daha ifade ediyorum: Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, hor görülme sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda, Kürt kardeşlerimizle birlikte Türkler'in de Araplar'ın da Azeri kardeşlerimizin de Lazlar'ın da Çerkezler'in de Romanlar'ın da Arnavutlar'ın da Gürcüler'in de Boşnaklar'ın da dini azınlıkların da ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, kılığı kıyafeti, yaşam biçimi, fikri, zikri yüzünden tehdit altında değildir, baskı altında değildir. Hala eksikler yok mu, aksaklıklar yok mu? Var tabii. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabii ama bunlar her geçen gün eksiliyor."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "78 milyonu birbirinden ayırmak yok. Üniversitesine varıncaya kadar hepsini inşa, ihya ettik. Devam ediyoruz, edeceğiz. Daha iyi, güzel olacak hiç endişe etmeyin. Nerede yaşarsa yaşasın her vatandaşımız etnik, sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel kimliğine bakılmaksızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Eşit haklara sahiptir. Her kim ki bunun aksini iddia eder, bunun aksi bir davranış içine girer, karşısında bizleri bulur. Biz şimdi ne diyoruz? Çözüm Süreci diyoruz. Çözüm Süreci ile neyi hedefliyoruz? İşte bunu. 'Birlik, beraberlik' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de 12 yılda özgürlüklerde, demokraside, insan haklarında, ekonomide, yatırımlarda, sosyal destekler gerçekleştirilenlerin ortada olduğunu ifade eden Erdoğan, eğitimde de ileri bir seviyeye gelindiğini vurguladı. Bu konuda daha da ileri gidileceğini dile getiren Erdoğan, "76 üniversitemiz vardı, şimdi 81 vilayetimizin tamamında 175 üniversitemiz var" dedi.


MİLLİ MARŞ KRİZİ
Açılışta Azeri Milli Marşı'nın çalınmaması üzerine Erdoğan görevlileri uyardı. Bu arada Erdoğan'ın Aliyev'e cep telefonundan bir şeyler dinlettiği görüldü. Bir süre sonra kürsüye çıkan Erdoğan, "Öncelikle bir protokol hatasını düzeltelim" dedi ve Azerbaycan Milli Marşı çalındı. Törene Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'nin de katılmasına rağmen Gürcü milli marşının çalınmaması dikkat çekti.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...