Davutoğlu'ndan Kerry'e gönderme: Esad'la el sıkışırsak tarih bizi affetmez

Davutoğlu'ndan Kerry'e gönderme: Esad'la el sıkışırsak tarih bizi affetmez

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dış politikadan ekonomiye kadar gündemdeki birçok konuda önemli mesajlar verdi.

nbsp;Başbakan Davutoğlu, "Esad'la müzakere etmek zorundayız" diyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözlerine de üstü kapalı olarak tepki gösterdi. Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Bu zalim Esad bizim bütün kardeşçe tavsiyelerimize rağmen, 10 ay defaatle Şam'a gidip bu topraklarda yeni bir kan dökülmesin, kendi halkına karşı ordunu harekete geçirme diye anlatmamıza rağmen bu tavsiyeleri dinlemedi. nbsp;Şimdi Batı'dan insanlık vicdanıyla çatışan sesler duyuyoruz. Esad ile müzakere edilmeliymiş. Bugün bütün bu katliamlardan sonra kırmızı çizgi diye çektiğiniz kimyasal silahların kullanımına rağmen hiçbir cezalandırma yöntemi kullanmadığınız Esad'ın elini sıkarsanız o sıktığınız el, tarih boyunca insanlık vicdanının hafızasından silinmeyecektir. Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Saddam'ın eli sıkılmış ha Esad'in eli sıkılmış. nbsp;
KRİZE YATIRIM?YAPAN?KAYBEDER
7 Haziran seçimlerine giderken birileri perde gerisinden birtakım tuzaklarla meşgul. Baktılar ki normal ve düzgün işleyen demokrasiyle, seçimlerle AK Parti'den kurtulamıyorlar. Bu sefer küresel ekonomik dalgalanmalardan medet umarak Türkiye'de bir kriz havası oluşturmaya çalıştılar. Doların yükselişe geçmesi dolayısıyla birileri neredeyse ellerine kına yaktı. Fakat en kötü senaryo olabilecek konularla ilgili de tedbirler planladık. Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacak.
MİLLET?CHP'YE İZİN?VERMEZ
Kılıçdaroğlu, niye 4 yıl istiyor? Çünkü bütün siyasi ömrünün 4 yıldan fazla olamayacağını biliyor. 4 yıl istemesi doğal. Gelecek 4 yıl içinde talan edecek, 2001'e Türkiye'yi döndürecek sonra da aynen 2001'de Bahçeli'nin bana eyvallah deyip gitmesi gibi Allah'a ısmarladık diyecek. Sonra yine biz düzeltmeye kalkacağız. Millet bu tiyatroyu bir kez yaşadığı için ikinci tiyatroya izin vermez." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...