2 gün önce ölmüştü, mezarını açtılar çünkü...

2 gün önce ölmüştü, mezarını açtılar çünkü...

YAŞAM Haberleri

Cezaevinde kalp yetmezliği sonucu ölen mahkumun cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere mezarından çıkarıldı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren mahkum 38 yaşındaki Adem Erdoğan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere mezarından çıkarıldı. nbsp;Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun açık bölümünde 12 Mart Çarşamba gecesi rahatsızlanarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve 15 Mart Pazar sabahı yaşamını yitirip, aynı gün Bilaller Mezarlığı'nda defnedilen Adem Erdoğan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla mezarından çıkarıldı. Adem Erdoğan'ın yakınları öğle saatlerinde mezarın açılacağı haberini alarak Türkler Mahallesi'ndeki mezarlıkta toplandı. Mezarın açılmasını istemeyen Erdoğan'ın yakınları, 112 Acil Servis Ambulansı'ndaki görevlilere tepki gösterip saldırdı. Ambulansın ayrılması üzerine Jandarma ekipleri mezarlıkta güvenlik önlemi aldı ve kalabalığı uzaklaştırmak istedi. Erdoğan'ın yakınları bunun üzerine mezarlığın çevresinde beklemeye başladı. Mezarın açılmasını istemeyen ve yakınlarının desteğiyle ayakta duran anne Ayşe Erdoğan, "Oğlum kan kusmuş, ölmüş, cezaevi müdürü bakmamış. Bu mezar açılırsa ben kendimi asarım" dedi. Adem Erdoğan'ın amcasının oğlu Hasan Erdoğan da "15 gün hasta yatmış. Kimse bakmamış. Hastaneye götürüp bir iğne vurdurup geri göndermişler. Bir ilaç dahi vermemişler. Hepsinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

'OTOPSİYİ ZAMANINDA YAPSALARDI'

Ali Erdoğan da oğlunun 9 yıldır cezaevinde yattığını belirterek, şöyle dedi:
"Cezaevinde hastalanmış ancak cezaevi müdürü ve gardiyanlar yardımcı olmamış. Alanya Devlet Hastanesi'nde 3- 4 gün yattı. Pazar sabahı vefat etti. Savcılık otopsi yaptırmadı. 'Götürün defnedin' dediler. Biz de getirip defnettik. Ben kimseden şikayetçi olmamıştım ve oğlumun mezarının açılmasını istemiyorum. Çocuğumu ellerine teslim ettim. Savcı neden zamanında otopsi yapmamış. Mezardan çıkmasına asla izin vermiyorum. Götürüp otopsisini zamanında yapsalardı. Şimdi izin vermiyorum. Adalet varsa neden o zaman otopsi yapmadılar, 3 gün sonra mezarı açmaya geldiler?"
Mezarlığa gelen 2 savcı, anne Ayşe Erdoğan ve baba Ali Erdoğan ile konuşarak ölüm nedeninin Adli Tıp nezdinde tespit edilebilmesi için mezarın açılması gerektiğini söyledi. Ailenin ikna olması üzerine mezarı açılan Adem Erdoğan'ın cesedi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...