Hollanda'da eyalet meclisi seçimleri yapılıyor

/ Kaynak: AA
Hollanda'da eyalet meclisi seçimleri yapılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollandalılar eyalet meclisi seçimleri için bugün sandık başına gitti.

Ülkede bulunan 12 milyonu aşkın seçmen, 12 eyalette dört yıl görev yapacak yerel meclislerin yeni üyelerini belirleyecek. Seçimde çifte vatandaşlığa ya da Hollanda vatandaşlığına sahip yaklaşık 220 bin civarındaki Türk de oy kullanabilecek.
Farklı partilerden çok sayıda Türk kökenli adayın da yarıştığı seçim, Liberal Parti (VVD) ile İşçi Partisi'nden (PvdA) oluşan koalisyon hükümetinin geleceğini yakından ilgilendiriyor çünkü Hollanda'da senatörler eyalet meclisleri tarafından belirleniyor.
İktidar ortaklarının, 26 Mayıs'ta sadece eyalet meclisi üyelerinin oy kullanacağı Senato seçiminde yeterli çoğunluğu alamaması halinde ülkede erken genel seçim tartışmaları gündeme gelebilir. Şu anda Senato'da yeterli çoğunluğa sahip olmayan iş başındaki hükümetin bugünkü seçimlerden alacağı sonuç bu sebeple önem taşıyor.
Seçimde ağırlıklı olarak sol partilerden aday olan Türk kökenli politikacıların seçilmeleri ise daha çok alacakları tercihli oylara bağlı. Hollanda'da şu anda toplam 10 Türk kökenli politikacı ülke genelindeki farklı eyalet meclislerinde görev yapıyor.
Sabah yerel saatle 07.30'da başlayan oy verme işlemi akşam saat 21.00'de sona erecek. Katılımı arttırmak için seçimlerin hafta içi yapıldığı ülkede belirli yerlerde kurulan sandıkların dışında tren istasyonlarda da oy kullanılabiliyor. Bu kapsamda 58 tren istasyonunda kurulan merkezlerde oy verme işlemi saat 05.00'te başladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...