'Şu sağlık sistemini Obama'ya da anlatın'

'Şu sağlık sistemini Obama'ya da anlatın'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da sağlık kampüsü açılışında konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

Sıhhiyeciler Çanakkale'nin gizli kahramanlarıdır. Çanakkale doktor Tarık Nusret'lerin hikayesidir.2002'de göreve geldiğimizde Türkiye'de sağlık hizmetleri çok dağınıktı. Kurumların kendilerine ait hastaneleri vardı. Biz bunları tek çatı altında toplayacağız dedik ve yaptık. Şimdi herkes istediği hastaneden istediği hizmeti alabiliyor.Özel sektörde de büyük açılımlar oldu. Şu anda Türkiye dünyaya hizmet veren bir sağlık ülkesi haline geldi.Hastaların, ölülerin rehin kaldığı dönemleri biliyoruz. Memurun, işçinin özel hastaneye gitmesi bir hayaldi. Mevcut hastanelerimizi yeniledik.Aile hekimliğini getirdik. Evde bakım hizmetlerini kurduk. Avrupa'nın en büyük medikal servisini kurduk. Şehir hastaneleri kuruyoruz.
"OBAMA BECEREMEDİ"
Çocukluğumda Çapa Tıp fakültesinde hasta bir bloktan diğer bloğa sedye ile taşınırdı. Nereden nereye geldik. Genel sağlık sigortasıyla adeta bir devrim yaptık.Amerika'da Obama böyle bir sistemi getirmeye çalıştı ama beceremedi. Bir cuma namazını Sultanahmet'te kıldım çıkışta Amerikalı turistler el kol hareketi yapıyor. Şu sağlık sistemini Obama'ya da anlatın.Vatandaşına en iyi sağlık hizemtini vermeyen devlet başarısız bir devlettir.Yeni Türkiye'de yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Önceki gün Aselsan'ın açılışına katıldık. Siz sağlıkta neyseniz savunma sanayiinde de o olursunuz.Eski Türkiye sağlık alanında döküldüğü gibi savunma sanayinde de dökülüyordu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...