Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela'da gözaltına alınan Christian Holdack serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Venezuela'da gözaltına alınan Christian Holdack serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela'da geçen sene düzenlenen hükümet karşıtı gösteriler sırasında gözaltına alınan muhalif kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, cezaevindeki bir diğer muhalif isim Leopoldo Lopez ile 2013 yılı Şubat ayında düzenlenen bir gösteri sırasında halkı şiddete teşvik etmek suçlamasıyla yargılanan 34 yaşındaki Christian Holdack'ın kefaletle serbest bırakılmasını kararlaştırdı.
Holdack'ın avukatları, travma sonrası depresyondan muzdarip olan ve kendisine zarar verebileceğini savundukları müvekkillerinin serbest bırakılmasını istiyordu. Holdack'ın kısa bir süre önce cezaevindeki durumuna dikkati çekmek için açlık grevine başladığı yönünde haberler çıkmıştı.
Son bir yıldır göz altında tutulduğu Caracas'ın doğusundaki emniyet binasından salıverilen Holdack'ı karşılayanlar arasında daha önce serbest bırakılan hücre arkadaşları ve Leopoldo Lopez'in karısı Lilian Tintori de yer aldı.
Uluslararası Af Örgütü, bu hafta amatör bir fotoğrafçı olan Holdack'ın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.
Karısı, Holdack'ın geçen yıl Caracas'taki hükümet karşıtı gösterileri görüntülerken gözaltına alındığını söylemişti.
Venezuela'da geçen sene düzenlenen gösteriler sırasında hükümet karşıtı ve yanlısı 43 kişi yaşamını yitirmiş, 3 bin 300 kişi göz altına alınmıştı. Bu kişilerin büyük bölümü uzun süre önce serbest bırakılmıştı.
Ülkede geçen hafta cezaevindeki bir diğer muhalif Rodolfo Gonzalez intihar etmişti.
Ülkeden ayrılması yasak olan Holdack'ın imza vermek için her sekiz günde bir mahkemeye gitmesi gerekiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...