Hanımağa AK Parti'den aday oldu

Hanımağa AK Parti'den aday oldu

Politika Haberleri

25 köylük aşiretin varisi Suna Kepoğlu Ataman, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

nbsp;Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 25 köylük Şeyhdoda aşiretinin varisi Suna Kepoğlu Ataman, AK Parti'den aday adayı oldu. Ataman, "Eğer aday olursam çözüm süreci önceliğim olacak" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 25 köylük Şeyhdoda Aşireti'nin varisi Suna Kepoğlu Ataman, genel seçimlerde Diyarbakır'dan aday adayı oldu. Trabzonlu eşi Atilla Ataman ile mutlu bir evlilikleri olduğunu söyleyen Ataman, "Evimizdeki mutluluğu, Türk ve Kürtlerin mutluluğuna dönüştürmek için aday oldum" dedi.

Babası ve kardeşini 8 ay arayla kaybeden ve 26 yaşında 25 köylük aşireti idare etmek zorunda kalan Ataman, "Mehmet Ağar'ın Doğruyol Partisi'nde genel başkanı olduğu dönemde aktif siyasette yer aldım. Eşim de genel sekreterdi. Partinin 2008 yılında düzenlediği Karadeniz turunda tanışıp evlendik." diye konuştu. Ataman, "Eşim Türk ve anadili Kürtçe olan 6 yaşında Türk bir evladım var. Evimizdeki mutluluğu sokaktaki insana anlatabilir onları da inandırabiliriz. Bu nedenle çözüm süreci için aktif siyasette rol almak istedim" ifadesini kullandı.

ANNELER BARIŞTAN VAZGEÇMEZ

Şeyhdoda Aşireti'nin lideri ve dedesinden üç kuşak Nakşibendi torunu olan Ataman, "Ben ailemin ve aşiretimin sorunlarını çözmek için zaten çalışıyorum. Artık Türk ve Kürt kardeşliğinin pekişmesi ve ailelerin yüzünde oluşan gülümsemenin daim olması için çalışmak istiyorum" dedi. Kürt halkının yüzde 95'inin süreci desteklediğine işaret eden Ataman, "Bu süreç annelerin süreci oldu. Kim vazgeçerse vazgeçsin, anneler barıştan vazgeçmez" diye konuştu. (Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...