Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O isimlere Twitter'dan destek çıktı! 'Linç etmeyelim'

O isimlere Twitter'dan destek çıktı! 'Linç etmeyelim'

Politika Haberleri

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den usta oyuncular Şener Şen ve Uğur Yücel'e destek.

Nürnberg'te düzenlenen 20. Türk-Alman Film Festivali kapsamında nbsp; gerçekleşen söyleşide yaptığı bir açıklama yüzünden eleştirilerin hedefi haline gelen usta oyuncular Şener Şen ve Uğur Yücel'e destek geldi.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açıklamalarda bulunanan Önder, nbsp; "Şener Şen ve Uğur Yücel'in bir filmle uyandırdıkları etki bir çok siyasi faaliyetten fazladır. Candır ikisi de. Linç etmeyelim. Ettirmeyelim" diye yazdı.
"Bu Yılmaz Güney'den Tarık Akan'a varana değin hep böyledir. Emeğe ve sanata saygı borcumuzdur" nbsp; diyen Önder sözlerini "Sanatçıları hoşca tutalım. Kendimize benzetmeye çalışmayalım" cümlesiyle tamamladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Sinema ve tiyatronun toplumsal içerikli mesajlar vermesi gerektiğini söyleyen bir seyirci, Şen'e "Sizi neden bu tür toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?" sorusunu yöneltmiş. Ünlü aktör bu soruya şöyle yanıt vermiş:
"Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki, yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. Şimdi o kadar ayrı alanlar ki... Biri oyuncunun ödevi, yani yaptığı filmlere hayat görüşünü yansıtmak. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da biz sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar."
Şener Şen'in bu sözleri hem basında hem de sosyal medyada tepkileri de beraberinde getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...