İzmir'e iddialı milletvekili adayları

/ Kaynak: DHA
İzmir'e iddialı milletvekili adayları

Politika Haberleri  / DHA

İzmir'de 36 kişinin milletvekili aday adayı olduğu HDP'de birinci ve ikinci bölgenin ilk sıralarında iddialı isimler yer alıyor.

HDP İzmir'de kamuoyunda tanınmış isimlerle seçime girmeye hazırlanıyor. Birinci bölgede partinin Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın yer alacağı ikinci bölgede ilk sırada ise İmralı Heyeti Üyesi Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in aday olacağı belirtiliyor.
DEMİRTAŞ İZMİR'DEN YÜZDE 8 ALMIŞTI
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir'den yüzde 8 oy almıştı. Partinin İl Başkanı Cavit Uğur, İzmir'de 300 bin ile 400 bin arası oy beklediklerini, birinci bölgeden 3, ikinci bölgeden 2 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Uğur, "Halkı örgütleyen, halkla temas eden bütün önyargıların yıkılmasına dönük faliyetimiz var. Meşhur isimlerin adaylığının oluşturacağı etki kadar bu da önemli. Alevilerin temsiliyle ilgili özel çalışma yapıyoruz. Devrimci, dinamik, halkçı bir gücüz" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...