Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Vietnam Cumhurbaşkanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Vietnam Cumhurbaşkanı ile görüştü

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya Pasifik turu kapsamında geldiği Vietnam'da Cumhurbaşkanı Truong Tan Sang tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Truong Tan Sang, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı Vietnam'a davet etti. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmenin önemine vurgu yapan Truong Tan Sang, hedeflenen 3 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılması gerektiğini dile getirdi.
Kültürel ilişkilerin artırılarak turizmin geliştirilmesi için doğrudan uçuşların sıklaştırılması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Truong Tan Sang, her alanda işbirliği yapılması iradesini de teyit etti. Görüşmede, iki ülke arasında daha önce imzalanan anlaşmalar da gündeme gelirken eksik kalan alanlarda da anlaşma yapılabileceği hususu görüşüldü.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vietnam'ı ziyaret etmek istediğini aktardı. Türkiye'nin Asya'ya özel önem verdiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Truong Tan Sang'ı Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, bu görüşmeyle Vietnam'daki temaslarını tamamlamış oldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...