Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu hakkında korkutan açıklama!

İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu hakkında korkutan açıklama!

GÜNDEM Haberleri

Tatlıses, uğradığı silahlı saldırı sonrası beyninde kalan hasar için ABD'de ameliyat masasına yatmıştı. Olayın ardından yetkililerin açıklamaları korkuttu.

İbrahim Tatlıses'in son durumu hakkında yeni bir haber gelmemesi üzerine sevenlerinin endişeli bekleyişi sürüyor. nbsp;İbrahim Tatlıses, uğradığı silahlı saldırı sonrası beyninde kalan hasar için ABD'de ameliyat masasına yatmıştı. Ameliyattan sonra İbrahim Tatlıses'in bir türlü uyanmadığı öne sürülmüştü. Bu iddialar üzerine basın danışmanı Eyüp Kanat Twitter hesabı üzerinden kısa bir açıklama yapmış ve bu iddianın doğru olmadığını duyurmuştu. İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo ise ameliyatın iyi geçtiğini ve babasının durumunun iyi olduğunu söylemişti. İbrahim Tatlıses'in sağlık durumuna ilişkin şu ana kadar ayrıntılı bir açıklama yapılmamış olması 'uyandırılamıyor' iddialarını güçlendirmeye başladı. Türkiye'deki ünlü beyin cerrahlarından gelen açıklamalar ise İbrahim Tatlıses için duyulan endişeyi daha da artırdı.


"BİR SORUN OLDUĞU AŞİKAR"
Opr. Dr. İsmail Akdemir, İbrahim Tatlıses'in geçirdiği beyin ameliyatı hakkında Söylemezsem Olmaz adlı programda açıklamalarda bulundu. "İbrahim Tatlıses'in durumunda bir sorun olduğu aşikar" diyen Opr. Dr. İsmail Akdemir "Bu tür ameliyatlarda hastayı 48 ile 72 saat arasında uyuturuz. Kendisinin geçirdiği ameliyat çok ağır bir ameliyat değil. Bu ameliyat tıp literatürüne göre orta derecede ciddiyeti olan bir ameliyat. Bizler hastayı basit ameliyatlarda hiç uyutmayız. Direkt uyanır ama orta dereceli ameliyatlarda hasta üç ile beş gün içerisinde uyanır" diye konuştu.


"BEYİN ÖDEMİ OLUŞMUŞ OLABİLİR"
Ortada 7 günlük bir süreç olduğunu hatırlatan İsmail Akdemir "İbrahim Tatlıses'te bir beyin ödemi oluşması söz konusu. Bu tür ameliyatlardan sonra bu beklenen bir hadise. Beyin ödemi hastanın hasar gören beyin bölgesinde şişme olur, bu da kafatası içerisinde beynin genişleme alanı bulamadığı için hastaya sıkıntı oluşturur" dedi.


"PANİK HAVASI OLUŞTURMAK DOĞRU DEĞİL"
Bir diğer beyin cerrahı Gökhan Özçınar yaptığı açıklamada; "Şu an için panik havası oluşturmak doğru değil" diyor.


"3-4 GÜN KADAR SÜRER"
Gökhan Özçınar, Tatlıses'in ameliyatını şöyle değerlendirdi: "Böyle ciddi bir beyin ameliyatından sonra beynin şişmesine engel olmak ve beyin ödemine engel olmak için hasta ameliyat sonrası aynı narkozdaymış gibi uyutulur. Bu, beyin fonksiyonlarının durdurulup beynin çalışarak kendisini yormaması için yapılan bir uygulama. Bu uygulama 3-4 gün kadar sürer. 3-4 gün sonra ilacı kestiğimizde normal uykudan uyanır gibi uyanmalıdır."
Böyle bir operasyon sonrasında ilacın 3-4 gün sonra kesildiğini belirten Özçınar, "Biz 3-4 gün sonra ilacı keseriz, hastanın uyanması 72 saat sürer. Kademeli denmesinin sebebi budur yani ilacı pazartesi kesersek hastanın perşembe sabahı uyanmasını bekleriz. Şu an için panik havası oluşturmak doğru değil ameliyat olalı bir hafta oldu. 3-4 gün uyutulduysa, ilaç da cuma günü kesildiyse yine de bugün-yarın İbrahim Bey'de beyin fonksiyonlarının geriye döndüğünü gösterir emarelerin; göz açma, kolunu oynatma, konuşma gibi birtakım hareketlerin geri gelmesini beklemek lazım" dedi.

"BOŞUNA GİTTİ"

Ünlü beyin cerrahı "İbrahim Bey yurt dışına giderken de bana boşa gidiyor gibi geldi. Ben olayın biraz dışındayım tam tıbbi verileri bilmiyorum İbrahim Bey ilk vurulduğunda da iki büyük kanalın ana haberlerine canlı bağlanıp o günkü durumunu tartışmıştık. O güne dönüp bakılırsa İbrahim Bey için ne dediysem, durum o şekilde gelişti" diye konuştu.
Ünlü cerrah Özçınar'ın İbrahim Tatlıses'in durumu hakkındaki açıklamalarının devamı şöyle;

"DAHA KÖTÜYE GİDİŞ OLABİLİR"

"Beyinde diyelim ki küçük bir kemik kıymığı daha dibe gitti ve kaldı ve o artık orda yer etti. Onu çıkarmak artık hastaya daha büyük zarar vermek anlamına gelebilir diye çıkartılmamıştır. O kemiği oradan çıkartmayı denemek veya onu oradan çıkartınca şalterler açılacak, sistem çalışacak demek çok doğru bir beklenti değil. Daha kötüye bir gidiş olabilir. Bakın oradaki küçük bir kemik parçasını bulmak, beyin dokusunu ameliyat etmek, samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Dolayısıyla ister istemez lime lime etmek bile söz konusu olabilir. Oraya bakalım, buraya bakalım... Bu sefer bu kurcalamamıza bağlı beyin ödemi olabilir. Zaten bu beyin ödemi olmasın diye uyutuluyor hasta. Benim geriye dönük çıkardığım yorumdur bu.
Burda yapılan geçmişteki ameliyatlarında kemiğin çıkartılmaması bir eksiklik veya başarısızlıktan değil o kurşun denen namussuzun orda oluşturduğu nbsp;uygulamadan dolayı işte. Sesiyle çok alakalı bir bölge değil. Beynin her tarafında bir merkez var; konuşma merkezi, denge merkezi, anlama merkezi, yürüme merkezi, görme merkezi falan. İbrahim Bey'in kurşunu yediği beyin bölgesinde hareketi sağlayan özellikle kol bölgesi geniş yer tuttuğu için kol daha belirsiz. Bacak döndü. Artık bacak nispeten bir bastonla bile olsa kendi başına yürüyebilir haldedir.


"BEYNİNDEKİ O KUSUR DÜZELMEZ"
Orada bir kusur oluşturdu. Ben bu kusurun döneceğini düşünmüyorum inşallah İbrahim Bey'in çektiği bunca zahmete değer ve kendisini ilk formunda bulabilir ama ben 29 yıllık bir beyin cerrahıyım bu tablonun düzeleceğini düşünmüyorum. Sesine bir şey olmayacak. Benim burda üzüldüğüm şey şu; bunların hepsinin en iyisi bizim memleketimizin dört bir köşesinde yapılabilir. Yani Amerika, İngiltere, Avrupa, Japonya diye başka sevdalara yelken açmaya gerek yok bence burada da meslektaşlarımız bu konuda en doğruyu, en iyiyi anladığımız dilde kendi ruhunuza hitap edecek şekilde paylaşabilirler. Burada küçük bir eleştirim var."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...