Beşiktaş'ın çeyrek final aşkı

/ Kaynak: İHA
Beşiktaş'ın çeyrek final aşkı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

UEFA Avrupa Ligi'nde 2-1'lik mağlubiyetin rövanşında yarın Olimpiyat Stadı'nda Club Brugge'ü konuk edecek Beşiktaş, gözünü çeyrek finale dikti.

Sezon başında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Feyenoord'u geçen ardından ikinci turda Arsenal ile eşleşen Beşiktaş, İngiliz temsilcisine sahayı dar etmesine karşın Emirates'te Topçular'a mağlup olmuş ve Devler Ligi arenasında gruplara kalma hedefini bir başka bahara ertelemişti.Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından yeni hedefi UEFA Avrupa Ligi olan siyah-beyazlıların bu turnuvadaki misyonu son 16 turuna kalmaktı. Beşiktaş yönetiminin de başarı olarak kabul ettiği son 16 turuna kadar gelen, Tottenham ve Liverpool gibi devleri saf dışı bırakarak 'Avrupa'da ben de varım' diyen Bilic ve askerleri, hedeflerini de yükselterek taarruza geçti. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final öncesi son 16 turunda Club Brugge ile eşleşen ve ilk maçta Belçika'dan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, rövanşta 70 bin seyirciyi de arkasına alarak yarın Olimpiyat Stadı'nda çeyrek finale yürümek için ter dökecek. Döktüğü ter sadece siyah-beyazlı formayı ilgilendirmeyen, ayrıca ülke puanı ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidecek takımı da içine alan bir maçta Liverpool'u penaltılarla eleyen Bilic ve öğrencilerine Brugge maçı öncesi pozitif futbol adına birçok referans bu sezon içerisinde mevcut. Oynadıkları olağanüstü futbolla sırasıyla Chelsea, Feyenoord, Arsenal, Tottenham gibi Avrupa'nın zirvesinde yer alan ekiplere bu sezon içerisinde sahayı dar eden Beşiktaşlı futbolcuların elinde, Club Brugge maçı öncesi kendilerini motive edecek birçok maç oynanmış bulunmakta.


CLUB BRUGGE'ÜN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında yarın karşılaşacağı Club Brugge, bu sezon Avrupa'da yoluna doludizgin devam ediyor. Belçika temsilcisi bu sezon Avrupa'da oynadığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı. Brugge, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 13 maçta 26 gol atıp 5 gol yedi. Defans hattı kadar hücum futbolunu da yüksek standartlarda oynayan Belçika ekibi, disiplinli ve taktiksel bağlılıkla sahada ter döküyor.


BEŞİKTAŞ AVRUPA'DA GOL SIKINTISI YAŞIYOR
Siyah-beyazlı takım, rakibi Club Brugge'e göre Avrupa'da gol sıkıntısı yaşıyor. Son 16 turuna gelene kadar rakip filelere 13 gol atan Beşiktaş, Club Brugge'ün 26 gollük performansının yarısına ulaşmış durumda. Bilic ve öğrencileri Avrupa Ligi'nde attığı 13 gole karşılık kalesinde de 8 gol görerek, defans hattında da Belçika temsilcisinin gölgesinde kaldı.


SERDAR KURTULUŞ YOK
Yarın oynanacak önemli mücadele öncesi siyah-beyazlı takımda Serdar Kurtuluş sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ayrıca Atiba Hutchinson, Jose Sosa, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'in bu kritik maç öncesinde sakatlıkları bulunuyor.
nbsp;
DOĞAN GÜNDOĞDU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...