Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu 'anadolu Lisesi' fabrikadan daha çok para kazanıyor

/ Kaynak: İHA
Bu 'anadolu Lisesi' fabrikadan daha çok para kazanıyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Bitlis'te 63 yılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, makine ve ekipman olarak fabrikadan farksız olurken, gelecek olan siparişleri bekliyor.

nbsp;Okul öğrencilerinin son yıllarda teknolojik olarak gelişen okuldaki atölyelerde ürettikleri eğitim gereçleri, Bitlis ve ilçelerindeki okullara dağıtılıyor. Bitlis'te 1949 yılında eğitim öğretime başlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin makine ve ekipman bakımından zenginleşen atölyeleri, fabrika gibi çalışmaya başladı. Öğrencilerin atölyelerde üretimini yaptığı masa ve sıralar il merkezi başta olmak üzere ilçelerdeki okullara da gönderiliyor. Okul Müdürü Cengiz Taşçı, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını söyledi. Geçen dönem okulun cirosunun 800 bin TL olduğunu anlatan Taşçı, 50 bin TL öğrencilere katkıda bulunduklarını ifade etti. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 400 öğrenci ve 35 öğretmenle hizmet verdiklerini belirten Taşçı, "Bu eğitim çalışmalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okulumuza vermiş olduğu siparişlerle öğrencilerimiz hem eğitim öğretimlerini geliştirmekte hem de okullarımızın donatım ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 2014 yılında 800 bin TL bir ciro elde ederken, 50 bin TL ise öğrencilerimize katkı sağladık. Öğrencilerimiz bu şekilde hem aile bütçelerine katkı sunarken, aynı zamanda eğitimlerinin yanında mesleklerini de geliştirdi. Civar illerin okulları ve diğer resmi kurumların donatılarını üretebilecek makine ve ekipmana sahip durumdayız. Öğrencilerimiz okulumuzun bu imkanı ile hem gelecekte birer usta olabilecekler hem de kendilerine olan özgüvenleri artarak geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanacaklardır. İlimizde maalesef sanayi kuruluşlarının eksikliği nedeniyle öğrencilerimiz mezun olduklarında mesleklerini geliştirecek ve birebir icra edecek yeterli imkanlar bulamıyorlar. Bu da hem öğrencilerimize hem de kalifiye eleman anlamında büyük bir dezavantajdır" dedi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...