'Srebrenitsa' operasyonunda gözaltı sayısı 8'e çıktı

/ Kaynak: AA
'Srebrenitsa' operasyonunda gözaltı sayısı 8'e çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa yakınlarındaki Kravitsa'da yapılan katliamlara katıldığı iddiasıyla bir kişi daha gözaltına alındı.

Sırbistan polisi, Bosna'daki savaş sırasında Srebrenitsa yakınlarındaki Kravitsa'da yapılan katliama katıldığı iddiasıyla bir kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısı sekize yükseldi.
Sırbistan Savaş Suçları Savcı Yardımcısı Bruno Vekariç, yaptığı açıklamada, 13 Temmuz 1995 tarihinde Kravitsa'da yapılan katliama katıldığı iddiasıyla Novi Sad şehrinde bir kişinin daha gözaltına alındığını söyledi.
Sırbistan'daki Savaş Suçları Savcılığının talimatı üzerine bu sabah düzenlenen operasyonlarda, o tarihlerde Bosna Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel birlik bünyesindeki "Yahorina" Eğitim Merkezi'nde görev yapan yedi kişi, Kravitsa'daki katliama katıldıkları şüphesiyle gözaltına alınmıştı.
Sayıları bin ile bin 500 arasında olduğu tahmin edilen Boşnak erkekler, 13 Temmuz 1995'te Sırplar tarafından yakalanarak Kravitsa'daki tarım kooperatifine ait depolara kapatılmıştı. Otomatik silahlarla taranan bu depolara el bombası atılmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...