Nehir Aslan'ın cenazesi toprağa verildi

/ Kaynak: AA
Nehir Aslan'ın cenazesi toprağa verildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Van'da kaybolduktan 4,5 ay sonra bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cenazesi, Kırkgeçit Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri sonrası ailesine teslim edilen 4 yaşındaki Nehir'in cenazesi, öğle saatlerinde uçakla Van'a getirildi. Ferit Melen Havalimanından yakınları tarafından alınan cenaze, Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Kırkgeçit Mahallesi Camisi'ne bırakıldı.Cenazeyi görmek isteyen anne Hatice Aslan, uzun zaman sonra ilk ve son kez kızının yüzünü görmesiyle sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne Aslan, güçlükle camiden çıkarıldı.
Camide kılınan namazın ardından mahalle mezarlığına götürülen küçük Nehir'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Baba Erkan Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının kaybolduğu ilk günden itibaren devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini, basın mensuplarının ve duyarlı vatandaşların her zaman yanında yer aldığını belirterek, kızının bulunması için çaba gösteren herkese teşekkür etti.
"İlk kaybolduğu gün Nehir'in nişan günüydü, bugün düğün günü" diyen baba Aslan, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiyle ilgili kendisine herhangi bir şey söylenmediğini, raporların daha sonra çıkacağını söyledi.
Aslan, "İnşallah da bir şey çıkmaz. Zaten Allah'ın kaderi bu. Ben buna inanıyorum. İlk günde söyledim. Öldürülme gibi bir şey yok. İlk günden bu yana kızımızın bulunması için devletimiz büyük çaba gösterdi. Tüm ihtimalleri araştırdı. O günden bu yana Nehir'im orada yatıyor" ifadelerini kullandı.
Baba Erkan Aslan, defin işlemleri sonrası mahalledeki taziye evinde taziyeleri kabul etti.
Cenaze törenine Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Emrah Akçay, mahalle halkı ve Aslan ailesinin yakınları katıldı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...