Fernando Torres: 'Hep böyle bir gece isterdim'

Fernando Torres: 'Hep böyle bir gece isterdim'

SPOR Haberleri

Bayer Leverkusen'i eleyerek Devler Ligi'nde çeyrek finale kalan Atletico Madrid'de Fernando Torres maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında penaltı vuruşları sonucu Bayer Leverkusen'i eleyen ve çeyrek finale yükselen Atletico Madrid'in yıldız golcüsü Fernando Torres, maç sonu açıklamalarda bulundu.İşte İspanyol yıldızın sözleri:"Şampiyonlar Ligi'nda bu seviye bir turda maç kazanmak oldukça zor. Bunu ilk maçta gördük. Bu maç insanların düşündüğü kadar kolay değildi. Herkes bizi favori görüyordu ancak ne kadar zorlu olduğu ortada. Gol atmamız ve yemememiz gereken bir maç. Bu iki kanala da adapte olmamız gerek. Golü bulunca oyunun kontrolünü aldık ama hiç de kolay değildi.""Aldığımız sonuçtan ötürü mutluyum. Takımımız ve taraftarımız için harika bir gece oldu. Her zaman Vicente Calderon'da böylesi bir gece yaşamayı isterdim."


TORRES KİMDİR?


Futbolla ilk kez, ağabeyinin futbol topuna evde yaptığı vuruşlarla 2 yaşında tanışmıştır. 4 Yaşına geldiğinde gerçek anlamda futbolla ilgilenmeye başladı. Babası ile Galica kentine bağlı küçük bir kasaba olan Gastrar'da futbol oynamak o zamanlar en keyif aldığı şeydi. 5 yaşında ilk takımı olan Parque 84 ile idmanlara başlayarak gelecekte nasıl bir futbolcu olacağını göstermeye başlamıştı.Futbola bu kadar ilgi duymasinin sebebi olarak çocukluğunda TV'de yayinlanan Oliver and Benji (Küçük Golcü diğer adıyla Kaptan Tsubasa) adlı çizgi filmin büyük önemi oldugunu vurgulamaktadır.Küçükken tuttuğu takım Atlético Madrid'dir.1995'de Madrid'in altyapısında girmiştir ve 2001'de A takıma yükselmiştir.
Daha küçük yaşta A takıma çıkabildiği için ilk lakabı "çocuk" olmuştur. Kariyerine 1995 yılında, Atlético Madrid altyapısında başladı. 2001 yılında A takıma yükseldi. Vicente Calderon'da ilk çıktığı maçta gol attı ve kulübüne çok kazandıracağını belli etmişti. İlk sezonunda 36 maça çıkıp 6 kez fileleri salladı. 2002-03 sezonunda ilk maçına Barcelona ile 2-2 berabere kaldıkları maçta çıktı 2. maçında bu sezonki ilk golünü attı ancak ilerleyen dakikalarda kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı. 3. Maçında Mallorca'yı deplasmanda 4-0 yendikleri maçta torres 2 gol attı.
2002-03 sezonunu 29 maçta 13 gol atarak vasat bir performans sergileyip kapadı. 2003-04 sezonunda ilk maçına 1-0 kaybettikleri deplasmanda oynanan Sevilla karşısında çıktı ve ilk golünü Mallorca karşısında attı 3. sezonunda daha iyi bir sezon geçirdi kişisel rekorunu kırdı ligde 35 maçta 19 gol attı ve gol krallığı sıralamasında 3. oldu ve 19 yaşında geldiğinde Torres takım kaptanı oldu. Bir sonraki sezon 2004-05 ilk defa mücadele ettiği UEFA İntertoto Kupası'nda 2 gol attı ayrıca takımıylada bu turnuvada final oynadı finalde Villareal CF'ye elendiler. Ligdede ilk çıktığı 2-0 kazandıkları Malaga CF maçında 1'de gol attı. Kendi evlerinde Barcelona ile 1-1 berabere kaldıkları maçta Torres maç 1-0 yenilirlerken son dakikalarda kritik bir gol atıp takımına 1 puanı getirdi. 7 sezon giydiği Atlético Madrid formasıyla 214 lig maçında 82 gol attı. Torres 2007 yılında, Luis García ve 27 milyon pound karşılığında Premier League'de mücadele eden Liverpool'a transferi gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...