'İran, petrol dışı ihracattan 50 milyar dolar gelir elde ediyor'

/ Kaynak: AA
'İran, petrol dışı ihracattan 50 milyar dolar gelir elde ediyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'İran, petrol dışı ihracatından yaklaşık 50 milyar dolar gelir elde ediyor'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin son bir yılda petrol dışı ihracatından yaklaşık 50 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtti.
İranlı öğrenciler haber ajansı ISNA'nın haberine göre, Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkesinin son bir yıldaki petrol dışı ürünlerden elde ettiği gelirin yaklaşık 50 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Üreticilerin çabalarıyla önümüzdeki yıl, bir önceki yıldan daha iyi konumda yer almayı ümit ediyoruz" dedi.
Ruhani, ülkesinin ekonomik sorunlarının henüz sona ermediğini vurgulayarak, "Dünya ile etkileşim yönünden iyi adımlar attık ancak ekonomik konularda henüz sorunlarımız sona ermedi. Halkın ekonomik hayatı sorunlarla karşı karşıya ancak anketler, halkımızın bizi desteklediğini gösteriyor" diye konuştu.
- "Komşularımızla daha iyi ilişkiler kurduk"
Dış politikaya ilişkin ise Ruhani, "Komşularımız ve dünya ile ilişkilerimizde ilerlemeler kaydedildi. 5+1 ülkeleri arasında yapılan nükleer müzakerelerde başarılar elde ettik. Komşularımızla ilişki konusunda geçen yıla oranla daha iyi durumdayız" şeklinde konuştu.
Nevruz dolayısıyla İran halkının ve medya çalışanlarının "yeni yılını" kutlayan Ruhani, "eleştirinin nimet" olduğunu ifade ederek, medya mensuplarına kendisini eleştirdikleri için teşekkür ettiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...