HDP'li vekil resmen tehdit etti!

HDP'li vekil resmen tehdit etti!

Politika Haberleri

"8 Haziran'da eğer bu parti barajı yıkmadıysa ve bu parti iktidara yeniliyorsa, o gün kıyamet kopacak, kıyamet"

HDP İl Başkanlığı'nca eski Sanayi Sitesi'nde düzenlenen nevruz programına katılmak isteyen vatandaşlar polislerin aramasından geçtikten sonra alana alındı. Burada konuşan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, nevruzun sadece baharın gelişi ve kardelenlerin başkaldırışı olmadığını belirterek, kendileri için önemli olan nevruzun topyekun direniş ve başkaldırı olduğunu söyledi. Önümüzde bir seçim süreci bulunduğunu ifade eden Zenderlioğlu, şöyle konuştu:
"İMRALI'YI YIKACAĞIZ, ÖNDERİMİZİ ÇIKARTACAĞIZ"
"Bütün dostlarımızın, bizim halkların kardeşliği partisi ve özgürlük şemsiyesinin altında yerinin olabileceğinin müjdesini veriyoruz. Dün başka bir partide ve başkasına oy vermiş olabilirsin. Ama ne olur bir kez partimize gel. Bir kez kendi oyunu kendine ve kendi kutsallığına ver. Ver ki o barajları yıkalım. Gümbür gümbür geliyoruz. Hakkari'den İzmir'e, Kars'tan Ardahan'a, Edirne'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a kadar ülkenin dört bir tarafında el ele verelim. İmralı'yı yıkacağız ve önderimizi çıkaracağız. 7 Haziran'da bin 151 odalı sarayda oturan sultana 'senin zulmün yeter' diyin. Nasıl Ortadoğu'da diktatörler birer birer gittiler, onların akıbeti onun başınadır."
"KIYAMET KOPAR"
Seçimlerde Kürtlere büyük görev düştüğünü, partileri güçlendikçe, Türkiye'yi demokratikleşmeye iteceklerini ve Türkiye'nin demokratikleşeceğini bildiren Zenderlioğlu; işçi, emekçi, dar gelirli, çiftçi, öğrenci ve köylülerin ancak o zaman özgür olabileceğini bildirdi. Hakkı, adaleti ve hukuku ancak ve ancak HDP'nin getirebileceğini belirten Zenderlioğlu, "Bu başka partinin ne gücü ne de haddidir. 8 Haziran'da kimse mağdur olmak ve 'ben şunu eksik yaptım' demek istemiyorsa, bütün gücü ve varlığıyla sandığa gitmeli. O gün insani görevinizi, özgürlüğe olan talebinizi ve insanlığa olan borcunuzu gidin ödeyin. 8 Haziran'da eğer bu parti barajı yıkmadıysa ve bu parti iktidara yeniliyorsa, o gün kıyamet kopacak, kıyamet. Kimse kendini kandırmasın ve aldatmasın. Açık ve net söylüyorum" diye konuştu. Zenderlioğlu ve partililer, alanda bulunan nevruz ateşini yakarak halaylar çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...