İsrail'in Gazze saldırıları makette

/ Kaynak: AA
İsrail'in Gazze saldırıları makette

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli Muhammed ez-Zeyti, İsrail'in Gazze'ye son saldırılarını maketlere yansıtıyor.

Gazze'de yaşayan 21 yaşındaki Zeyti, Cibaliya Mülteci Kampı'nda İsrail'in savaş uçaklarının saldırılarına hedef olan bir caminin durumunu ve çevresindeki yıkık dökük yapıları kartondan yaptığı maketlere yansıtarak, İsrail'in geçen yıl Temmuz ayında düzenlediği son saldırıları farklı bir açıdan gözler önüne seriyor.
Zeyti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarına maruz kalıp bazı binaları yıkılan bir mahallenin maketini yaptığını, dünyaya İsrail'in "barbarca" saldırılarında meydana gelen yıkımı farklı bir açıdan göstermek istediğini belirtti.
Maketleri yapma amacına ilişkin Zeyti, "Dünyaya, binlerce masum insanın, çocuklarını, ailelerini, evlerini kaybettiğini ve şu an okullarda, sokaklarda yaşadıklarını göstermek istiyorum. Saldırıların üzerinden 6 aydan fazla süre geçmesine rağmen, evsiz kalanlara yardım edilmesine dikkati çekmek istiyorum" dedi.
İsrail'in, 7 Temmuz'da başlayan ve 26 Ağustos'ta sona eren Gazze'ye yönelik saldırılarında 2 binden fazla kişi ölmüş, 11 bin 100 kişi yaralanmış, 500 bin Filistinli evinden olmuş ve aralarında okul ve camilerin de bulunduğu 15 bin bina hasar görmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...