'Seçim sonuçları, bağımsız Filistin hayalinin suya düşmesi demektir'

/ Kaynak: AA
'Seçim sonuçları, bağımsız Filistin hayalinin suya düşmesi demektir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk: 'Likud Partisi'nin seçimleri kazanması bağımsız Filistin devleti hayalinin suya düşmesi demektir'

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail seçimlerini Likud Partisi'nin kazanmasının "daha fazla Yahudileştirme, daha çok yerleşim birimi" anlamına geleceğini belirtti.
Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail seçimlerini Likud Partisi'nin kazanması, daha fazla Yahudileştirme, daha çok yerleşim birimi ve 'bağımsız Filistin devleti' hayalinin suya düşmesi demektir. (Filistin Devlet Başkanı) Mahmud Abbas, Filistinliler arasındaki anlaşmazlıkları gidererek, ne bahasına olursa olsun Milli Mutabakat'ı uygulamalıdır" ifadelerini kullandı.
Ebu Merzuk açıklamasında ayrıca, Filistinliler arasında birliğin sağlanması gerekliliğini vurguladı.
Filisitin'deki Fetih Hareketi ile Hamas arasında geçen yıl 23 Nisan'da varılan Milli Mutabakat, 6 aylığına bir uzlaşı hükümetinin kurulmasını, devlet başkanı ve milletvekili seçimlerine gidilerek milli meclisi kurmayı öngörüyor. Ancak iki taraf arasındaki bazı ihtilaflar nedeniyle üzerinde anlaşılan kararlar tam olarak uygulamaya geçirilememişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...