Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ile Güney Osetya ittifak anlaşması imzaladı

/ Kaynak: AA
Rusya ile Güney Osetya ittifak anlaşması imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ile Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya arasında ittifak ve entegrasyon anlaşması imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın Devlet Başkanı Leonid Tibilov ile görüştü. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra "Kafkasya'da güvenlik ve istikrarın temin edilmesinde koordinasyon sağlanması konusunun ele alındığı" bildirildi.
Görüşmede ayrıca iki lider, Rusya ve ayrılıkçı Güney Osetya arasındaki ittifak ve entegrasyon anlaşmasını imzaladı.
Vladimir Putin, anlaşmanın Güney Osetya'ya yönelik uluslararası hukuk normlarının ilerletilmesi ve iki ülke arasında ittifak ilişkileri ve entegrasyonun geliştirilmesine yönelik adım olduğunu söyledi.
Anlaşma, taraflar arasında sosyal, ekonomik, insani, siyasi, savunma ve güvenlik alanlarında yakın işbirliği sağlanması için temel niteliği taşıyor. Anlaşma, 25 yıl yürürlükte olacak ve daha sonra 10 yıllık sürelerle uzatılabilecek.
Anlaşma ile taraflar arasında güvenlik ve savunma alanı oluşturulması, Rusya-Güney Osetya sınırında serbest geçişlerin sağlanması, gümrük kurumlarının entegrasyonu, içişleri bakanlıkları arasında işbirliği ve Rusya vatandaşlığına geçiş sürecinin sadeleştirilmesi öngörülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...