Fransız komedyene 'terörü övmek' suçundan iki ay hapis cezası

/ Kaynak: AA
Fransız komedyene 'terörü övmek' suçundan iki ay hapis cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız ünlü komedyen Dieudonne M'Bala, 'terörü övmek' suçunu işlediği gerekçesiyle iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paris Ceza Mahkemesi'nin 12. dairesinin baktığı davada, Dieudonne'nin, ocak ayındaki Paris saldırılarının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın terörist eylemlere destek veren nitelik taşıdığı ve Musevilere karşı nefrete sebep olduğu kararlaştırıldı.
Dieudonne'nin iki ay hapis cezasına mahkum edildiği karar duruşmasına Dieudonne ve avukatları katılmadı.
Cezası ertelenen Fransız komedyen, hakkında başka bir mahkumiyet kararı verildiği takdirde hapis yatacak.
Fransız komedyen, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımda, Charlie Hebdo saldırısının ertesi günü bir polisi öldüren ve bir sonraki gün Yahudilere ait bir markette bulunanları rehin alarak 4 kişinin ölümüne neden olan Amedi Coulibaly'ye atıfta bulunarak, "Kendimi Charlie Coulibaly gibi hissediyorum" yazmıştı.
Dieudonne, 2013 yılında düzenlediği bir şovda Yahudi karşıtı ifadeler kullandığı gerekçesiyle 65 bin avro para cezasına çarptırılmış ve ülke çapında birçok şehirde sahne alması yasaklanmıştı.
Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşler ve Coulibaly ölü ele geçirilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...