Lezzetli köfte yapmanın sırları

Lezzetli köfte yapmanın sırları

YAŞAM Haberleri

Hazırlayacağınız köftenin daha lezzetli ve iştah kabartıcı olmasını istiyorsanız bu önerilerimizden yararlanabilirsiniz.

Büyük küçük herkesin en sevdiği yemeklerin başında gelir köfte. İster porsiyonda ister ekmek arası. Piknikte, partide. Her zaman ayrı bir yeri vardır. İşte mükemmel köfte yapmanın sırları...

Döküm tava kullanın

Kırmızı et ve soğan olmazsa olmaz. İyi köfte pişirmek için kömür ateşinin ideal olduğunu unutmayın. Eğer kömür ateşi seçeneğiniz yoksa, döküm tavalar da iş görür.

Ateş kızmadan pişirmeyin

Köfte pişirirken kızgın ateş önemlidir, çünkü suyu içinde kalmalıdır. Bu nedenle tavayı önce ısıtın ve köfteleri daha sonra içine atın.

Önceden dolapta bekletin

Bir gece buzdolabında beklemiş köfteler daha lezzetli olur. Zamanınız yoksa, köfteleri pişirmeden yarım saat önceden dolaba koyun.

Yağlı et seçin

Lezzetli köftenin sırrı, yağlı ettir. Sığır döşü, yani dananın kaburga kısmı köfte için doğru eti sağlar.

Karbonat ekleyin


Köfte karışımına kırılacak bir yumurta köftenin dağılmamasını sağlar. Kabarması için de bir parça karbonat ekleyebilirsiniz. Doğru köfte için çok baharata ihtiyacınız yok. Biraz karabiber, soğan ve tuz işi çözecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...