Mersin'deki 2 ölümlü kazada ölenler kusurlu bulundu

Mersin'deki 2 ölümlü kazada ölenler kusurlu bulundu

YAŞAM Haberleri

Mersin'de 2 kişinin ölümüne neden olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü manken İclal Güvercin hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Göçmen Kavşağı'nda geçen 13 Ocak'ta KKTC'de mankenlik yapan İclal Güvercin (19) yönetimindeki Kıbrıs plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren (53) ile kızları Öznur ve Zeynep Zilan Eren'in (17)'e çarptı. Kırmızı ışıkta karşıya geçmek isteyen baba Adem ile kızlarından Zeynep Zilan'ın hayatını kaybettiği kazada, Öznur Eren ise hafif yaralandı. Ehliyeti olmadığı belirlenen Güvercin, 1.33 promil alkollü çıktı. Kazadan hemen önce 94 kilometre hızla radara yakalanan İclal Güvercin tutuklandı.

SAVCI, "BİLİNÇLİ TAKSİR" DEDİ

Cumhuriyet Savcısı Adnan Demir tarafından yürütülen hazırlık soruşturması sonucu hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet Savcısının 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istediği Güvercin'in neden olduğu kazayla ilgili bilirkişinin hazırladığı rapora da yer verildi. Kaza anında havanın açık yerin kuru olduğu, görüşü engelleyen herhangi bir unsurun da bulunmadığı vurgulandı. Şüphelinin kazadan yaklaşık 1 saat sonra alınan alkol raporunda 1.33 promil alkollü olduğu, kazadan hemen önce radarda hızının 94 kilometre olduğunun anlaşıldığı, bu haliyle kazanın şüphelinin 'bilinçli taksiriyle' meydana geldiğinin değerlendirildiği kaydedildi.

ÖLENLER ASLİ KUSURLU

Ayrıca bilirkişi raporuna göre, ölen baba ve kızı ile yaralı, yolun karşısına geçerken 5 metre yakınlarındaki yaya geçidini kullanmayarak, trafik ışıklarına da uymayarak asli kusurlu; İclal Güvercin'in ise sürücü belgesiz araç kullanırken kavşaklarda yavaşlamayarak, aracın hızını hava, yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmayıp alkollü olarak araç kullanarak tali kusurlu olduğu vurgulandı. Tutuklu sürücü Güvercin'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...