253 bin şehide 253 bin hatim

253 bin şehide 253 bin hatim

GÜNDEM Haberleri

Tam 100 yıl evvel, bu topraklar üzerinde yaşayan, her milletten inanmış 253 bin insan, ülkesi için seve seve canını feda etti.

O gün verilen şehitler, tarihin akışını değiştirdi. Vatanın onurunu koruyan, bu destanı yazan kahramanların torunları da dün dedelerini unutmadı. Türkiye'de ilk defa sabah namazında aynı anda 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta eller 'Çanakkale Şehitleri' için semaya açıldı. Şehitler için 253 bin hatim duası yapıldı, tekbirler, tehliller ve salat-ü selamlar ile şehitler yâd edildi. Sadece Çanakkale değil, yurdun her köşesinde törenler yapıldı, Meclis, özel oturumla açıldı, şehit anaları evlatlarının kabri başında dua ederken 253 bin isimsiz kahramanı da unutmadı. 81 ilden 162 şehit annesi, kız kardeşi ve eşi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın organizasyonuyla Gelibolu'daki Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Kutlama törenleri öncesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait üç savaş gemisi de, flamalarla süslenip halkın ziyaretine açıldı. Savaşın efsane gemisi Nusret Mayın'nın kopyası olarak yapılan 'TCG Nusret' de halkın ziyareti için Çanakkale'de demirledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...