Cumhurbaşkanı Erdoğan; Eski Türkiye dökülüyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Eski Türkiye dökülüyordu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da özel bir sağlık kampüsünün ve 'Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi'nin açılışını yaptı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri sağlık reformlarına dikkat çekti, geçmişte yaşanan sıkıntılara değindi. Erdoğan özetle şunları söyledi: nbsp;"Biz ülkemizi sadece bir alanda değil, her sahada ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, dönüştürmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz. Bunun halli için buna ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz. Savunma sanayimiz bakamından önemli bir tesisin, Aselsan'ın Radar ve Elektronik Harp Merkezi'nin açılış törenine katıldık. Siz sağlıkta neyseniz savunma sanayinde de o, olursunuz. Eski Türkiye sağlık alanında döküldüğü gibi savunma sanayi alanında da dökülüyordu. Yeni Türkiye sağlık alanında dünyaya örnek olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak atılımlar içinde" nbsp;
OBAMA'YA ANLATTIM
Amerika'da Başkan Obama, bizimkine benzer bir sağlık sistemi getirmek için çok uğraştı. Buna rağmen kısmen başarabildi. Bir cuma namazını Sultanahmet'te kıldım. Namazdan çıkıyoruz. Turistler orada birikmişler, beni görünce el kol hareketi yaptılar. Ben de yaklaştım yanlarına bana dediler ki, 'siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?' Ben kendilerine biraz anlattım. 'Bunu Sayın Obama'ya da anlatın lütfen' dediler. Biz de Obama ile olan görüşmemizde bu konuları da görüştük. Şimdi Avrupa'dan ve dünyanın pek çok yerinden sağlık sistemimizi incelemek için ülkemizi ziyaret ediyorlar. Bizi örnek alarak kendi ülkelerinde benzer sistemleri kurmaya çalışıyorlar. Eksiklerimiz yok mu? Var. Ama bu eksikler de artık değişmesi kolay bir zemine oturdu. Artık iyi gidiyoruz. nbsp;


ÇANAKKALE SERGİSİNİ AÇTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı, Çanakkale Savaşları'nda sağlık personelinin çabalarını anlatan 'Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi'ni gezdi.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...