4G için asgari bedel 2.3 milyar avro olacak

4G için asgari bedel 2.3 milyar avro olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye iletişimi 'süper hızlı' hale getirecek 4G'ye hazırlanırken, yapılacak ihalede asgari bedel 2.3 milyar avro olarak belirlendi.

Mobil iletişim şirketlerinin beklediği 4G ihalesinde asgari bedel, Bakanlar Kurulu tarafından 2.3 milyar avro olarak belirlendi. Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) yetkilendirmesinde ortaya çıkacak frekanslara ilişkin karar Resmi Gazete'de de yayınlandı ve asgari değerler, katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlendi. İhale, 900, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekansları için 20 ayrı bant genişliğinde yapılacak. Toplam bant genişliği 390 MHz olacak. Operatörler talip oldukları frekansların asgari bedellerine göre ihaleye girecek. 20 frekansı içeren ihalenin toplam 'asgari' bedeli 2 milyar 298 milyon 67 bin 661 avro olarak belirlendi. Belirlenen asgari bedeller üzerinden ulaşılacak ihale bedeli, peşin veya ilki peşin olmak üzere 6'şar aylık dönemler üzerinden 4 eşit taksitle ödenebilecek. Peşin ödemeden sonraki taksitler belirlenen süreden önce ödense dahi taksit miktarlarında iskonto yapılmayacak. Taksitlerin vadesinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödeme yapılmayan miktar ve süre için 6 aylık yüzde 1,31'in iki katı gecikme faizi uygulanacak. Ödemenin vade tarihinden en fazla 30 gün içinde belirtilen faiz oranıyla yapılmaması halinde yetkilendirme BTK tarafından iptal edilecek.
Türkiye'de faaliyet gösteren mobil operatörler Vodafone, Turkcell, Avea, Türk Telekom, ihale için hazırlık yaparken, 4G'nin teknolojide büyük bir çığır açacağı görüşünde birleşiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...