Gazda çifte indirim yolda

Gazda çifte indirim yolda

Ekonomi Haberleri

TANAP ile Azerbaycan'dan daha ucuza gelecek doğalgaz ile Gazprom'dan elde edilecek yüzde 10,25'lik indirim en çok tüketiciyi sevindirecek

Enerji köprüsü haline gelen Türkiye doğalgazda elini güçlendirirken, bundan en büyük faydayı tüketici görecek. TANAP projesi ile Azerbaycan'dan ucuza doğalgaz temin edeceklerini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom ile yapılan pazarlıkta elde edilecek indirimin de ileride fiyatlara yansıtılacağını bildirdi. Yıldız, BOTAŞ ile Gazprom arasında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan yüzde 10.25'lik doğalgaz fiyat indiriminin değerinin 1 milyar dolar olduğunu belirterek, "Azeri gazı Rus gazına göre daha uygun fiyatla gelecek" dedi.
RUSLAR TAVİZ PEŞİNDE nbsp;
Öte yandan BOTAŞ ile Rus enerji şirketi Gazprom arasında yüzde 10,25'lik doğalgaz indirim anlaşmasında pürüzler yaşandığı iddia edildi. Taner Yıldız tarafından 27 Şubat'ta duyurulan Gazprom'un BOTAŞ'a verdiği yüzde 10,25'lik doğalgaz indirim anlaşmasının resmiyet kazanmamasının arkasında Rusların, "Türk Akımı" olarak nitelendirilen doğalgaz boru hattı projesinde bazı tavizler istemesinin yattığı belirtildi. Türkiye'nin bu tavizlere karşı çıktığını, bu nedenle indirim anlaşmasında da Rusların daha önce üzerinde mutabakat sağlanan konularda tavır değiştirdiğini belirten yetkililer, ancak bu tavır değişikliğinin indirim anlaşmasını bozacak bir durum oluşturmadığını ve anlaşmanın yakında imzalanmasını umduklarını kaydettiler.
Gazda çifte indirim yolda

TANAP iki ayrı boru hattıyla geliyor
Bakan Yıldız, TANAP'ta herhangi bir aksamaya karşı farklı boru hatlarının kullanılmasının öngörüldüğünü dile getirdi. Yıldız, "Gazı iki ayrı boru hattı ile getirmeyi öngörüyoruz. Ukrayna krizi derinleşip AB ile anlaşılmasaydı Türkiye bundan etkilenecekti, yüzde 10'dan daha fazla bir ihtiyacı karşılayan Batı Hattında meydana gelecek bir aksama hemen telafi edilebilecek bir aksama olmazdı. TANAP'ta da bir aksama bir günlük kesinti bile bu tür önlemleri elzem kılacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...