Çocukta ateş hastalık değil ciddi bir belirtidir

Çocukta ateş hastalık değil ciddi bir belirtidir

SAĞLIK Haberleri

Anne babaların en çok endişelendikleri sağlık problemlerinin başında gelen çocukta ateşin ciddiye alınması gerektiği bildirildi.

Ateşin başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere, bağ dokusu, eklem, kas hastalıkları ve romatizmal hastalıkların, metabolik ve endokrin problemlerin ya da kanserin ilk belirtisi olabileceğini söyleyen Türkiye Hastanesi çocuk hastalıkları uzmanı Dr. M. Masum Koşal, çocuğun vücut ısısının 38 derecenin üzerine çıkması durumunda tedbir alınması gerektiğini vurguladı. İlk olarak ateşlenen çocuğun üzerindeki fazla giysilerin çıkarılması gerektiğini söyleyen Koşal, "Çocuğunuzu hemen soyarak mümkünse ılık bir duşa sokun. Söz konusu olan bebekse başına, koltuk altlarına ve kasıklarına ılık havlu uygulamak faydalı olabilir. Bu uygulamayı 20 dakika sürece yaparsanız ateşi ortalama 1 derece düşürebilirsiniz" dedi. Dr. Koşal, uzun süre düşmeyen ve tekrarlayan ateş durumunda mutlaka hastaneye ulaşmak gerektiği uyarısında bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...