Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paralel yapıdan 'Madımak kumpası'

Paralel yapıdan 'Madımak kumpası'

GÜNDEM Haberleri

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde yuvalanan paralel yapının, Madımak katliamını bahane edip onlarca kişiyi dinlediği ortaya çıktı!

1993 yılında 37 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak olayını provoke etmek isteyen paralel yapının İslami Birlik Cephesi Mücadelesi örgütü adı altında Fikri Sağlar'ı usulsüzce dinlediği belirlendi.

Paralel yapının darbe girişimleri ve Selam Tevhit kumpaslarının ardından bu defa da Sivas'ta sözde bir dini örgüt soruşturması başlattığı ortaya çıktı. Çok sayıda üst düzey yetkiliyi yasadışı olarak dinleyen paralel yapının Madımak kumpası, Sivas'ta usulsüz dinlemelere yönelik yapılan operasyonla gün yüzüne çıktı. Gözaltına alınan polislerin verdiği ifadelere göre, aralarında eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve eski Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, sözde İslami Birlik Cephesi Mücadelesi adındaki örgüte üye olarak gösterilmiş ve yıllarca dinlemiş.

YASADIŞI DİNLEMELER 4 YIL SÜRMÜŞ

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 20 kişiye ait 30'a yakın telefon numarasını 2009-2013 yılları arasında dinlediği belirlendi. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı dinleme kararı ise tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Uydurma örgüt kurdular

Tutuklanan polis memuru Hasan G. ifadesinde, "Sivas'ta yaşanmış olan Madımak Olayı ve İBCM olarak bilinen İslami Birlik Cephesi Mücadelesi adı altında fason örgüt için düzenlenmiş dosyaları aydınlığa kavuşturmak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalardır. Bu hususta birçok ilde birçok görüşme gerçekleştirdik" dedi. nbsp; nbsp; (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...