Dışişleri Bakanlığı, Tunus'taki müze saldırısını şiddetle kınadı

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı, Tunus'taki müze saldırısını şiddetle kınadı

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Tunus'taki Bardo Müze'sine düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı ve Türkiye'nin Tunus yönetimiyle dayanışmasını sürdüreceğini açıkladı

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada başkent Tunus'taki müze saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Tunus halkına başsağlığı, saldırıda yaralananlara da acil şifalar dilendi.
Açıklamada Türkiye'nin, Tunus'un istikrarına ve huzuruna kastetmeye yönelecek her türlü eyleme karşı Tunus yönetimi ve halkıyla dayanışmasını ve işbirliğini sürdüreceği belirtildi.
Dün Bardo Müzesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 17'si turist 21 kişi yaşamını yitirmişti, 44 kişi de yaralanmıştı. Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, ölen turistlerin İtalya, Fransa, Polonya, Kolombiya, Japonya, Avustralya ve İspanya vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...