Derbi raporu: Fenerbahçe 4-2 Galatasaray

Derbi raporu: Fenerbahçe 4-2 Galatasaray

SPOR Haberleri

Türkiye'nin iki güzide spor kulübü; Fenerbahçe ve Galatasaray mart ayı başından bu yana toplu takım sporlarında üstüste karşı karşıya geldi.

Erkek ve kadın voleybolda şubat ayında karşılaşan iki kulüp, mart ayı içerisinde futbol ve basketbolda tam 6 maçta birbirlerine rakip oldu. Düellolar ilk olarak kadın basketbol takımları arasında başladı. Fenerbahçe, Euroleague çeyrek finalinde Galatasaray Odeabank'ı kendi sahasında 2 sayı farkla geçti. Galatasaray, Abdi İpekçi'de sarı lacivertlileri de yine aynı farkla mağlup ederek seriyi eşitledi.


SARAÇOĞLU'NDA YİNE F.BAHÇE
Hafta sonu bu kez futbol takımları Şükrü Saraçoğlu'nda karşı karşıya geldi. Başabaş geçen ve her iki takımın da büyük mücadele verdiği maçı, rakibi Galatasaray'ın 4 puan gerisinde olan ve puan kaybı durumunda şampiyonluk ihtimali şansa kalacak olan sarı lacivertliler Dirk Kuyt'ın 82. dakikadaki şık vuruşuyla mağlup etmeyi başardı, lig yarışına tutundu.


G.SARAY 6 KİŞİYLE MAĞLUP ETTİ


Futboldaki derbiden 1 gün sonra, erkek basketbol takımları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle as oyuncu rotasyonu 6 kişiye inen Galatasaray Liv Hospital, Ergin Ataman'sız çıktığı maçı büyük özveriler ve gayretlerle 92-88 kazandı. Sarı kırmızılıların, erkek basketbol takımı adına tatsız geçen sezonu için bu galibiyet olumlu bir hatıra oldu.


AVRUPA'DA F.BAHÇE, LİGDE G.SARAY
Erkek basketbol takımlarının karşılaştığı lig maçından iki gün sonra, 11 MArt'ta Fenerbahçe ve Galatasaraylı kadın basketbolcular Euroleague yarı finali için Ataşehir'de parkeye çıktı. Fenerbahçe, bu maçı ilk 2 maça nazaran 63-52 gibi rahat bir skorla kazanarak tur atladı. Galatasaray ise bu maçın rövanşını, yine aynı salonda ancak bu kez lig maçında 72-54 gibi unutulmaz bir derbi zaferiyle almayı başardı.


İŞTE EZELİ REKABETİN SON 15 GÜNÜ
3 Mart : Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank: 58-56
6 Mart : Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe: 59-57 nbsp;
8 Mart : Fenerbahçe - Galatasaray: 1-0 nbsp;
9 Mart : Galatasaray LH - Fenerbahçe Ülker: 92-88 nbsp;
11 Mart : Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank: 63-52
18 Mart : Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank: 54-72

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...